CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Jön a lomtalanítás! Csepelen november 20-tól december 3-ig tart

2019. november 16. 05:59 - csú

lomtalanitas_csepelen-1_1.PNGCsepelen a korábbi évektől eltérően - több hónapos halogatás és az önkormányzati választás lezárultával - nem nyáron, hanem most, az ősz végén, a tél elején tartják meg  a lomtalanítást. 

A Fővárosi Kozterület-fenntartó Rt a lomtalanítás részleteiről a következő tájékoztatást adta:

A lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (amelyek méreteik miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő-edényzetbe) gyűjti össze és szállítja el az FKF.

Amennyiben olyan felesleges bútorai, használati tárgyai vagy eszközei vannak, amelyek mások számára még használhatóak, azokat leadhatja a Szemléletformáló és Újrahasználati Központjainkban, vagy érdeklődjön a segélyszervezeteknél, hiszen ezzel segíthet másokon.

Társaságunk az értesítőlevélben, illetve társasházak lépcsőházaiban kifüggesztett plakátokon is megadott kihelyezési időpontot követő napon szállítja el a lomokat.

Nyomatékosan felhívjuk a lakosok figyelmét arra, hogy

az itt jelzett időszak a kerület egészét érintő lomkikészítési időintervallum. Az ingatlant érintő lomtalanításról, illetve a lom kikészítésének pontos időpontjáról a lakosok a postaládájukba eljuttatott hírlevélből tájékozódhatnak. 

Mivel közterület-szennyezési szabálysértést követ el az, aki nem a megjelölt időpontban készíti ki a lomokat, ezért Budapest közterületi rendjének és tisztaságának megóvása érdekében csak a hivatalos tájékoztató levelünkben megjelölt napon, 18 óra után készíthetik ki a lomokat a lakosok.

A lomok kihelyezésének módja

Kérjük, hogy a lomokat a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezze ki, ne az úttestre tegye, mert akadályozhatják a forgalmat.

NE HELYEZZEN KI A LOMTALANÍTÁSNÁL AZ UTCÁRA:

a háztartásokban naponta képződő hulladékot
ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási tevékenység következtében keletkezett hulladékot
veszélyes és különleges kezelést igénylő hulladékot (külön ideiglenes gyűjtőpontokon van erre lehetőség az elszállítás napján - lásd lejjebb!) 
építési törmeléket
gumiabroncsot
zöldhulladékot (ág, nyesedék, lomb, fű)
szénport, hamut, földet
elkülönítetten gyűjtött üveg-, papír-, műanyag- és fémhulladékot
A lomtalanítás utáni takarítás

Társaságunk a lomtalanítást követően elvégzi az úttest takarítását. Az ingatlan előtti járdaszakasz, illetve terület takarítása az ingatlan tulajdonosának, üzemeltetőjének kötelessége.

Hasznosítható hulladékok

Kérjük, hogy az újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér üveg, színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne a lomokkal együtt helyezze ki, hanem erre a célra használja az ingatlanhoz kihelyezett szelektív gyűjtőtartályainkat, hulladékgyűjtő-szigeteinket, lakossági hulladékudvarainkat, illetve Szemléletformáló és Újrahasználati Központjainkat.

Veszélyes, illetve egyéb, különleges kezelést igénylő hulladékok begyűjtése a lomtalanítás során az ideiglenes gyűjtőpontokon

A háztartásokban keletkező veszélyes, illetve egyéb, különleges kezelést igénylő hulladékok átvételére Társaságunk minden lomtalanítási körzetben, az elszállítás napján ideiglenes gyűjtőpontot üzemeltet, amelynek helyszínéről a lomok kihelyezésének időpontját tartalmazó levelünkben tájékoztatjuk a lakosságot.

A veszélyes, illetve egyéb, különleges kezelést igénylő hulladékok leadására díjmentesen van lehetőség.

AZ IDEIGLENES KÜLÖN  GYŰJTŐPONTOKON A LAKOSSÁG ÁLTAL LEADHATÓ VESZÉLYES, ILLETVE EGYÉB, KÜLÖNLEGES KEZELÉST IGÉNYLŐ HULLADÉKOK TÍPUSAI ÉS EGYSZERI ALKALOMMAL LEADHATÓ MENNYISÉGEI:
  • sütőolaj és göngyölegei (15 liter, göngyöleg: 5 kg)
  • festékmaradék és göngyölegei (5 liter/20 kg, göngyöleg: 5 kg)
  • olajos műanyagflakon (5 kg)
  • oldószerek, hígítók (5 liter)
  • növényvédő-szerek (5 liter)
  • akkumulátor, szárazelemek (3 db, 1 kg)
  • elektromos és elektronikai hulladék (2 db)
  • gumiabroncs (8 db)
  • szóró-palack (1 kg)
  • fénycső (10 db)
  • gyógyszerhulladék (1 kg)

Egyedi és eseti lomtalanítás megrendelése

A háztartásoknak, társasházaknak lehetősége van arra, hogy az értesítőben jelzettől eltérő időpontban, külön díjazás ellenében rendelhessenek soron kívüli lomtalanítást Társaságunktól.

Egész évben a lomtalanításra kerülő, de még használható tárgyak elhelyezésére - saját beszállítással – a két Szemléletformáló és Újrahasználati Központunkban van lehetőség:

  • 1151 Budapest, Károlyi Sándor u. 166.
  • 1181 Budapest, Besence u. 1/a.
AMENNYIBEN A SZOLGÁLTATÁSSAL KAPCSOLATBAN TOVÁBBI KÉRDÉSEI VANNAK, KÉRJÜK, HÍVJA A ZÖLDSZÁMUNKAT:
06 80 353 353
Ügyfélszolgálatunk készséggel áll az Ön rendelkezésére

Általános tájékoztató a lomtalanítási szolgáltatásról »

Gyakran ismételt kérdések a lomtalanítással kapcsolatban »

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2415305110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása