CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: beszélő viszonyt Csepelen a közélet résztvevői között!

2019. november 23. 05:07 - csú

csepeli_hev-2_2.PNGA csepeli problémák tisztázásához  és főként a megoldásukhoz nem egyéni színházi produkcióra, hanem a csepeliek tisztességes tájékoztatására, véleményük kikérésére, felhasználására van szükség

Érdeklődve olvasom, hogy Pákozdi József alpolgármester találkozót kért Karácsony Gergely főpolgármestertől. Az állítólagos vizitálás oka a H7-es csepeli HÉV.

Dialógusra szükség van! Nagy előrelépés, ha egy Fidesz vezette kerület egyik funkcionáriusa szükségét látja, megbeszélést folytatni, a másik oldal, demokratikusan megválasztott főpolgármesterével. Egy ilyen találkozó, igen hasznos, és gyümölcsöző is lehetne. A dialógust kezdeményező szándék pedig bíztató, és követésre méltó.
Az alpolgármester nagyon jó érzékkel tapintott rá a kerület egyik legégetőbb pontjára. A csepeli HÉV - ügye ugyanis közlekedésünk Achilles sarka. Nagyon fontos problémáról van szó, de mellette, - és hozzá kapcsolódóan - számtalan más feladat is érzékelhető. Könnyen belátható, hogy a tömegközlekedésen kívül párbeszédet lehetne folytatni a személy és teherforgalom helyzetéről, a parkolási állapotok ellehetetlenüléséről, a hidak, utak, felhagyott gyártelepek kérdéséről, az szociális és egészségügyi problémákról, és a

környezetszennyezés, benne légszennyezés tragikus voltáról, valamint Csepel lakosságfogyásának okairól is.

Egy főpolgármesterrel való komoly tárgyalás az egymásra épülő folyamatot takar. Alapos felkészültséget, és széleskörű szakmai politikai támogatottságot feltételez. A nagy kérdések megoldása akkor kecsegtet sikerrel, ha több szervezet, nagyobb politikai erő áll mögötte. A csepeli alpolgármesternek (ha valóban az a szándéka, hogy közös megoldást találjon a probléma megoldására) mielőtt a főpolgármestert megkeresi érdemes lett volna konzultálnia a helyi politikai pártok, társadalmi és civil szervezetek, (benne a Bucka) és más szakmai szövetségek képviselőivel. Érdemes lett volna közmeghallgatást rendezni, és lakossági véleményeket gyűjteni, - ha tetszik – valódi „lakossági konzultációt” szervezni.

Nagyban segítette volna az ügyet, ha a helyi szervezetek, és csoportok véleményét, támogatását megszerzi a kezdeményező. Ez után először a helyi (csepeli) képviselő-testülethez kellett volna előterjesztést készíteni, és támogató hozzájáruló határozatot szerezni. Nem utolsó sorban először a bizalmat most feszítő tartalmi kérdéseket kéne tisztázni, és beszélő viszonyt kéne kiépíteni azon pártok képviselőivel, akik kapcsolatokkal (és talán befolyással) is rendelkeznek a főpolgármester irányába. A tőlük megszerzett támogatottság hitelesítette volna a szándék egész Csepelre kiterjedő jellegét. Úgy érzékelhető, hogy jelenleg az előkészítetlen és a problémaismeret nélküli főpolgármesteri tárgyaláskérés kizárólagos eredménye az elutasítás lehet! Nem létezik ugyanis olyan ismert opció, ami a siker legkisebb jelét is mutatná.

Az ügy szakmai, társadalmi alátámasztásának hiánya, és a szándék előzetes egyeztetésének elmaradása a tárgyalás kudarcát jelentheti. Még nagyobb baj, hogy az előkészítetlen bekéredzkedés az üggyel kapcsolatos későbbi komoly előterjesztések gyanúsnak ítélésével is járhat. Így a közös álláspont felvázolásának elmaradása a főpolgármester számára csupán, (a legjobb feltételezések esetén is) Pákozdi bemutatkozó látogatásnak tűnő bejelentkezését jelentheti. Amit, - valljuk be őszintén - a mostani igen kényes helyzetben mindenki nagy óvatossággal kezelne. Előfordul, hogy a megszólított attól tartana, hogy valamilyen pótmegoldással, vagy (ne adj isten) provokációval áll szemben!

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr915320800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.11.23. 21:30:45

Névjegy
Pákozdi József 1962-ben született Csepelen, azóta is itt él. Nős, két gyermeke és egy unokája van. Rendelkezik – egyebek között – kereskedelmi és vendég-látóipari vezetői, ingatlanközvetítői és értékbecslői, független biztosítási alkuszi és társasházkezelői végzettséggel.
Forrás: Pákozdi József: a csepeli lakosoknak kell megfelelnem
csepel.hu, Cs.A.

Melyik képzettségével akar komoly tárgyalásokat folytatni a főpolgármesterrel? Hogy miért tartozik az "egyebek között" kategóriába a politikussá válás előtti mentős foglalkozás, azt én bizony nem tudom!
süti beállítások módosítása