CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Olimpia kell ide meg asztronauta!

2019. december 03. 02:34 - csú

urhajosok_orban_es_putyin.PNGOrbán rövidesen ismét embert küld az űrbe, valamint olimpiát rendez – mert a nemzeti nagyság kötelez. Olimpia nélkül meg Felcsút olyan lenne, mint Hellász tenger nélkül.

Olimpia kell ide tehát, meg asztronauta, aki majd a felcsúti stadion felett járva lerádióz, és ékes szavakkal mond hálás köszönetet, úgy a dolgozó magyar népnek, mint annak élcsapatának, a pártjának és természetesen a kis vezetőnek, aki mindezt lehetővé tette.

Közben persze a budai hegyekről nem tudnak lejönni a buszok és a vonatközlekedés a fél országban megbénul, mert decemberben, az időjárási előrejelzésnek megfelelően leesett pár centi hó.

Hó. Persze tudjuk honnan fú a szél. Migráncshó ez a Sorostól, mert a becsületes, derék magyar hó esetén csak úgy siklanának a szerelvények a síneken, a váltók vidáman kattognának és

minden vonat percnyi pontossággal fékezne a célállomáson és 40 kilométeres úton még véletlenül sem késne 180 percet. De ez migráncshó, amitől még a számítógépes rendszer is lefagy.

Na és az a ravaszul lassan visszacsempészett olimpia. Lesz itt kérem, olyan stadion, hogy attól koldulunk. Jó Mészáros Lőrinc már azt is sejti, hogy egy kevés megrendelés majd nála is biztosan landol – így nem lesz nehéz abból kielégítenie pénzügyileg a kedves gazdáját.

Az űrben meg minden oké lesz, mert a Holdon nem havazik. Tehát az űrhajó a hó miatt biztosan nem késik. Vagy talán rögtön a Marsra kellene indulni? Merjünk nagyot álmodni.

Képzeljük el, amint a Marson éneklik egymás szkafanderére borulva az Egyedül nem megy című számot. Illetve, nem is. Nekik megy egyedül. Vagy inkább a Nélküledet. Nélkülem. Az űr csendje sokat elbír.

Ja, azért ha a leendő űrhajós azt gyanítja, hogy a szkafanderét Mészáros és Mészáros kft gyártja majd le – kezdjen egy picit aggódni.

Dési János (Klubrádió)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2415335474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása