CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elviselhetetlen szemétség

2019. december 17. 00:03 - csú

kover_laszlo_zord_5.jpgKövér László szerint a globális felmelegedésről szóló közbeszéd csupán arra szolgál, hogy elfedje a migráció kérdését. Ez  a valóság megfordítása. Környezetbarát megoldásokat  nem kezdeményeznek, hanem gátolnak országunk vezetői.  Ne legyünk, ne maradjunk ökobunkó ország!

Ha az elmúlt két-három és a következő egy-két évtizednek nevet kellene adni, akkor a realisták   a szemét koráról beszélnének. Már az ősember is szemetelt, de az elmúlt fél évszázadban belehúztunk, nem lehetetlen, hogy többet szemeteltünk, mint elődeink a megelőző egy-két évezredben, együttvéve.

 

1995-ben még úgy vásároltunk a piacon, hogy a kosár vagy táska aljára öntötte a kofa a krumplit. Később fölé a sárgarépát, legfelülre az őszibarackot. Most mindehhez nejlon tasakot kapunk. Egy szombati, nagyobb bevásárlásnál tízet is hazavihetünk belőle, hogy aztán, amikor a bepakolunk a hűtőbe, rögtön a szemétbe is kerüljenek. Lehetne azt mondani, hogy

nem kérek nejlon zacskót. Ha varázsütésre megszűnne a nejlonzacskók korlátlan bősége, negyedév alatt, de lehet, hetek alatt visszaszoknánk az 1995 előtti állapothoz.

Karácsonykor néhány tonna csomagolópapírt is termelünk, a legrosszabb fajtából, ami műanyagot és papírt is tartalmaz, környezetbarát módon aligha kezelhető. Legalább a szép bolti díszdobozban lévő ékszert, játékot, kozmetikai cikket ne csomagoljuk tovább! Hogy szennyezünk-e vagy környezettudatosak vagyunk: fejben dől el, épp csak egy kicsi odafigyelést, tudatosságot kíván.

Kövér László házelnökünk szerint a globális felmelegedésről szóló közbeszéd csupán arra szolgál, hogy elfedje a migráció kérdését. Freud úr forog a sírjában: ez a kivetítés klasszikus esete, a valóság megfordítása. Nemzetközi környezetbarát megoldásokat nem szavaznak meg, idehaza pedig nem kezdeményeznek országunk vezetői. Jó ez nekünk? Ne legyünk, ne maradjunk ökobunkó ország!

Újlaky istván, tanár (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr415355288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása