Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

augusztus 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Folytatásos, sötét csendes éj borult Csepelre kábítással, maszlaggal

2019.12.23. 05:55 csú

krumpliosztas_almaosztas_2019-11-28_bl_pm-mel.PNGCsepel polgármestere újra osztogat. Krumplit és almát.  A kígyózó sorok látványa mindenkinek, Borbély Lénárdnak is jól mutatta, mennyi rászoruló ember van Csepelen. Sokan azonban most is szégyelltek a sorba állni, ők, akik nem  ilyen akciókra várnak, hanem szociális gondjaik valódi kezelésére,  a bérek, a nyugdíjak emelésére. A szociális juttatásokat azonban kilenc éve csökkenti a kerület fideszes vezetése, ezért még sokáig láthatunk majd hasonló sorokat egy-egy ilyen akciónál...

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) december 18-án megjelent 33. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Mintha mi sem történt volna az október 13-i önkormányzati választás után, a Csepeli Hírmondó ott folytatja, ahol abbahagyta az októberi önkormányzati választások előtt. Válogatott, problémamentes témák, kilúgozott tartalmak, csúsztatások, hazugságok, az ellenzék véleményének elhallgatása, a másként gondolkodók tudatos lejáratása – hagymázas szósszal leöntött, semmitmondó, tájékoztatást nem szolgáló cikkek, konfliktusokat kerülő írások, tudósítások körében.

Véleményünk a cikkekről:

1) Képviselő-testület: adókról, étkezési díjról és közszolgáltatásokról döntöttek

A kétoldalas tájékoztató egy kicsit slendriánra sikeredett. Egyrészt olyan témák döntéséről is „tájékoztat”, amelyek a csepel.hu december 12-én 14.45-kor frissített változata szerint(!) nem is voltak napirenden (az adózás témája, a kóbor kisállatok ellátása és ivartalanítása, a műanyagok használatának visszaszorítása), másrészt az ismertetett témák lakosságot is érintő tartalmáról egy szót sem ír. Nézzen utána az olvasó, ha érdeklik a közterület foglalás új szabályai vagy az étkezési térítési díjak alakulása. Nagyobb baj viszont, hogy

a meghívóért felelős polgármester sem figyelt oda az egyes napirendek tartalmára, így pl. „elengedte”, hogy a klímaváltozással kapcsolatos előterjesztés melléklete „lemaradt”. Lehet, hogy valamiért tudatosan hagyta el?

Kimaradtak ugyanakkor a tájékoztatásból a valóban fontos témák: az idei költségvetési rendelet módosítása, a pedagógiai szakszolgálat „továbbpasszolása” a Közép-Pesti Tankerületi Központhoz, a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője prémiumfeladatainak meghatározása, a testület jövő évi féléves munkatervének ismertetése. Ezek azért lettek volna fontosak, hogy a lakosság is képet kapjon az immár 15,3 milliárdra duzzadt hiány valós tartalmáról, valódi okairól, a Kft. ügyvezetője részére elfogadott milliós kifizetésekhez vezető prémiumfeladatok ellenzék által elfogadhatatlannak tartott javaslatról, vagy, hogy milyen kötelezettségeket akar testületi döntéssel vállalni az önkormányzat vezetése.

Ami pedig a november 28-i közmeghallgatásról szóló utólagos tájékoztatást illeti, a szűkszavúság ebben az esetben sem véletlen: egy árva szót sem kellett így írni a lakosság részéről felvetődött kérdésekről. 

A cikk mellett zöld keretben ugyan, de a csizma is az asztalra került, „Nem lesz hajléktalanszálló a csepeli nyugdíjas-otthonokból” címmel. Ezen belül a csúsztatás netovábbja az atlétikai vb-vel kapcsolatos néhány mondat, ugyanis teljesen „véletlenül” kimaradt, hogy a fővárosi közgyűlés csak feltétekkel fogadta el a vb. Budapesten való megrendezését. Ráadásul a fővárosi közgyűlés nem értett egyet a Csepelre tervezett „sportlétesítménnyel”.

Az olvasók figyelmébe ajánljuk blogunk több korábbi írását:

https:csepeliek.blog.hu2019/11/27egyhangulag_szavazta_meg_a_fovarosi_kozgyules_az_atletikai_vilagbajnoksag_megrendezesenek_feltetelei#more15327480       

https://csepeliek.blog.hu/2019/11/29/leszavaztak_borbely_lenardot_tegnap_paal_geza_szuzbeszede_es_tudositasa_a_kt-ulesrol_es_a_kozmeghall#more15329958   

https://csepeliek.blog.hu/2019/12/12/titkolozas_pazarlas_kegyeletsertes_a_csepeli_varosvezetok_ma_esti_programjaban#more15348750   

https://csepeliek.blog.hu/2019/12/14/dukan_andras_ferenc_tudositasa_a_csepeli_kepviselo-testulet_uleserol#more15351450   

2) 22 tonna burgonya, 12 tonna alma

Az önkormányzat újabb, november 25-i osztogatási akciójáról hírt adó írás kapcsán csak megjegyezzük: az akció fedezete a lakosság által befizetett közpénz, amelyből most fejenként 5 kg burgonya és 2,7 kg alma jutott a sorban állóknak. Nem tudjuk mennyibe került az akció az önkormányzatnak, de a kígyózó sorok látványa jól mutatta, mennyi rászoruló ember van Csepelen. Sokan azonban, mint mindig, most is szégyelltek sorban állni, azaz valószínűleg ennél többen vannak, akik nem elsősorban ilyen akciókra várnak, hanem szociális gondjaik valódi kezelésére, csökkentésére, a bérek, nyugdíjak emelésére, korszerű, rászorultsági alapon működő szociális elosztó rendszerre. A szociális juttatásokat azonban kilenc éve csökkenti a kerület fideszes vezetése, ezért még sokáig láthatunk hasonló sorokat egy-egy ilyen akciónál.

3) Nem támogatja a csepeli gyerekek sportolását a Csepel SC Alapítvány

A rövid írásban több durva hazugságot, csúsztatást is észrevettünk:  

> polgármester ügyeivel foglalkozó TK, „Borbély úr ügyeivel szinte kizárólagosan foglalkozó” házi szerzőként elhallgatta, hogy 2010 végén az önkormányzat vezetése volt az, aki felmondta az együttműködést a Csepel SC Alapítvánnyal, leállította az anyagi támogatást, sőt rendelettel tiltatta le a Béke téri sportingatlan fejlesztését. 

> A kerületi fideszes vezetők (Németh Szilárd és Borbély Lénárd), még a 2014-es választások előtt pár nappal együttműködési megállapodásban tettek ígéretet az alapítvány támogatására, a fejlesztési tilalom feloldására. Borbély Lénárd, Németh Szilárd utódja, aki egyébként megszavazta az együttműködési megállapodást, hamar felrúgta azt, sőt kétszer is meghosszabbította a fejlesztési tilalmat. 

> A polgármester által létrehozott Csepeli Utánpótlás Egyesület négy éven át ingyen használhatta az alapítvány sporttelepét, annak ellenére, hogy nem teljesítette az önkormányzat ígéretét. 

> Németh Szilárd magánalapítványának állami támogatásával a csepeli vezetők létrehozták a Hollandi úton a csepeli birkózóparadicsomot, helyet biztosítottak több, az SC területén működő egyesületnek, a vívóknak, öttusázóknak – mindezt a Csepel SC Alapítvány ellenére, a sporttelep „kiürítése” érdekében.. 

> Mindeközben Németh úr és Borbély úr folyamatosan, gusztustalanul megpróbálta politikailag is lejáratni az alapítvány vezetését – sikertelenül. Sikertelenül, mert ha mostoha körülmények között is, jelenleg is több száz csepeli gyerek sportolását segíti az alapítvány által működtetett, nagy múltú létesítmény.

Lehet, hogy az alapítvány vezetése mára megunta az aljas politikai játszadozást, és most azt mondta, hogy elég volt. Eddig és ne tovább! Nem tudjuk, mert a valós okokról az önkormányzat vezetése most is hallgat. Helyette ott folytatják, ahol abbahagyták: hazugságokkal próbálják lejáratni az alapítvány vezetését. Már csak két kérdésünk maradt: miért nem kérdezte meg az „újságíró” vagy a lap szerkesztősége az üggyel kapcsolatban az alapítvány képviselőjét? Az ellenzék önkormányzati képviselőként dolgozó tagjai vagy szervezetei mikor szembesítik Borbély urat a valósággal, korábbi ígéreteivel? 

4) Borbély Lénárd Csepel polgármestere meghívója „Wass Albert emlékestjére”

A lap kilencedik oldalán lévő keretezett meghívóhoz néhány, blogunkon megjelent cikket ajánljuk olvasóink figyelmébe. 

https://csepeliek.blog.hu/2019/12/17/aggodalom_es_figyelmeztetes_a_wass_albert

szobor_csepeli_felallitasa_elott#more15355206

https://csepeliek.blog.hu/2019/12/20/radnoti_miklos_razglednicak_455#more15359598 

https://csepeliek.blog.hu/2019/12/20/csepeli_szoborallitok_figyelmebe_az_erdelyi_riport_wass_albertrol#more15359572 

Csupán egy kérdéssel bővítjük a cikkekből kiolvasható ellenvélemények, kérdőjelek sorát: mi indokolja, éppen most egy Csepelhez nem kötődő, náci-nyilas-hungarista kollaborációval és antiszemitizmussal vádolható költő piedesztálra emelését Csepelen, a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtti parkban?                                                   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2015361984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.