CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Provokáció és szégyen Csepelen, a Radnóti Miklós Művelődési Háznál

2020. január 08. 05:55 - csú

radnoti_miklos_muvelodesi_haz.PNG Mit keres Csillagtelepen Radnóti  Miklós szellemisége mellett Wass Albert árnya?

Sötétben, sötét ügyet visznek végbe ma este Csepelen. Az egésznek csak a célja és az eredménye világos: A cél: provokálni a csepelieket, az eredmény: Csepel szégyene. A Radnóti Miklós Művelődési ház előtt, a nácizmus áldozatává lett mártír magyar költő csillagtelepi szobrának közelében a náci eszmékkel szimpatizáló, több antiszemita művet produkáló Wass Albert szobrát avatják fel. Az aktust Wass Albert emlékesttel teszi teljessé a csepeli önkormányzat, amelynek nevével és nevében - háta mögött képviselő-testületi döntéssel - Borbély Lénárd hívja a közönséget a sötétbe, a 18 órakor kezdődő szeánszra.

A meghívóból nem derül ki, hogy az emlékműsort ki rendezi és kik lépnek fel benne. Ez is sötétben marad estig...

Hangsúlyozzuk: A tudatlanság enyhítő körülmény lenne az ötlet és a meghívó kiagyalóinak, de ha mindezt tudatosan teszik, akkor számukra nincs mentség. A nácizmus áldozatának szobra közelébe tenni a náci eszmékkel szimpatizáló, a nácikat és a hazai kiszolgálóikat támogató, szélsőségesen antiszemita  műveiről elhíresült író szobrát az nem más mint  provokáció. Megosztást provokáló akció a csepeliekkel szemben, rájátszás alantas ösztönök felszítására, undorító, átlátszó politikai célok  elérése érdekében. Ezt a megállapítást erősíti  a szégyenletes akcióról szóló híreket névvel, címmel kommentáló csepeliek sora. Az alábbiakban  a mérsékeltebbnek tekinthető véleményekből nyújtunk válogatott ízelítőt:

A csepeli önkormányzat hivatalos  Facebebook oldala már előrevetíti az éles megosztottságot.  A ma esti eseményről szóló hírhez többek között ilyen megjegyzéseket fűztek: 

- Felháborító disznóság, kegyeletsértés, szégyen Csepelnek!!!!! (V.Z.)

- V.Z-nek válasz: az ilyen tudatlan primitiv alaknak lehet hogy az de ha egyetlen könyvet elolvasna megtudna mi a haza a hazaszeret es mit jelent.MAGYARNAK es igaznak lenni. (K.K.)

-K.K-nak válasz: Radnóti: Nem tudhatom... gondolom megvan. Abból is kiderül hogy mi a hazaszeretet, ha már róla van elnevezve a művelődési ház, nem lett volna stílszerűbb neki állítani emlékművet? Nem tisztem eldönteni hogy Wass mennyire volt szélsőjobboldali (amellett hogy remek írónak tartom), de pont a Radnóti előtt felavatni az emlékművét... Ha nem érti hogy ez miért ízléstelen, akkor az Ön erkölcsi iránytűjével komoly problémák vannak.(K.J)

Wass ha tudná hogy Radnótiban emlékeznek meg róla felháborodna..... és fordítva is ha Radnóti tudná hogy kiről is szól az emlékezés a Róla elnevezett helyen... (L.M)

- Wass Albert minimum megosztó személyiség, tessék picit utánaolvasni (jé migráns is volt ;))  (R.T.)

- ...szerencsére sok ember egyik kedvenc írójaként beszélhetünk WASS Albertről. Vannak akik nem szeretik, az Ő listájukon a hazaszeretet hátrébb szerepel. (N.I.)

- Esetleg nem lehetne helyette  Mikszáthot, Jókait, Aranyt, Petőfit ajánlani, ők magyarok voltak, itt is éltek és alkottak. (E.E.S.)

- A Radnótiban dicsőíteni egy nácit...? ...köpedelem vagytok! (Zs. F.)

- Wass nem volt náci, "csak" kollaboráns....Előszeretettel írt a nácik által támogatott újságokba "hazaszeretetre" és zsidógyűlöletre buzdító cikkeket....És igen, valóban a történelem arcul csapása pont a Radnótiról elnevezett művelődési ház előtt szobrot avatni neki. A Szent Imre téren az országzászló meg a madár mellett még elfért volna és akkor az ablakból nézhetnék minden nap azok, aki ezt kitalálták. (F.Gy.)

Csepeliek Facebook közössége:

- Semmilyen évforduló nem indokolja a Wass-szobor állítását. Már 4-5 szobra van országszerte, míg pl. a 75 éve munkaszolgálatban meghalt Rejtő Jenőnek egy sincs.

- Mi a baj a baloldali szövetséges LMP és Jobbik támogatással? Végre nyitás van a jobboldali értékek felé! (T.A.)

-  Sikerült kiválasztani a legfontosabbat, amiért érdemes közösen tenni... 

Csepel újság Facebook közösség:

- Wass szobra sajnos nagyon jól szemlélteti majd, hogy  mekkora sötétség van...(Sz. F.)

- Ennyire? Ez rettenetes! (N.M)

-  Szégyen és gyalázat!!!!!!!  (Z.K.)

- Szörnyű ami hazánkban törtènik. A csepeliek engedik ezt? (É.P.)

- Minket nem kérdeznek erről. Nálunk demokrácia van, ezért a városvezetés feljogosítva érzi magát mindenre amihez kedvük szottyan. Nem ismerős ez valahonnét? (A. B.)

- Az, hogy pont oda állítják azt a szobrot, hát, legalább ízléstelenség. (CS. P.)

- Nem. EZ a NERnek egyfajta dafke üzemmódja. Ugyanaz, mint a Szabadság téren a Szovjet hősi emlékművel szemben a Megszállottság emlékműve. (A. B.)

- Egyszerű provokáció (A. Cs.)

- Tasnádi írása briliáns! Híven tükrözi a mai állapotok mocskos bűzét. Az igazi értékeket miként dobjuk szemétdombra, helyette piedesztálra emelve kétes történelmi szennyet. Süllyedünk. Meddig? Hova? Miért? (P. S.)

- Csepelen miért kell állandóan Erdélyben élt és elő emberekkel foglalkozni? ... Nincs elég Magyarországon élt és alkotott művész, akiről lehetne szobrot mintázni? (F.S. É.)

- Csepel csak a kormányt másolja és szolgálja. (J.Sz.)

- A kerület vezetői, a kerület lakosságától nem hatalmat kaptak, hanem lehetőséget, hogy a kerületért dolgozva jobbá tegyék azt. Ők nem urak, kiskirályok itt, hanem a kerület lakosságának az alkalmazottjai!
Ha egy munkahelyen az alkalmazott nem úgy dolgozik ahogy kell, meglopja a munkaadóját, azt félrevezeti, Akkor kirúgják az állásából!
Ezt kellene tudatosítani a magyarokban, hogy az őket képviselő politikusok, akiket meg szavaztak nem az uraik, hanem az alkalmazottjaik! (P. B.)

anzágo

 

 

 

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2415398250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása