CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mentőre várni Csepelen: Keserű ébredés a jégpályák éjszakája után

2020. január 25. 05:46 - csú

mentoauto-777_2.pngAz Országos Mentőszolgálat 15 perc alatti kivonulási idővel is mutatja szolgálatkészségét, ez a jelek szerint Csepelre ott és akkor nem volt nem igaz!

A 2010 óta Csepelt vezetők egyik legjobb kezdeményezéseként üzemelő II. Rákóczi Ferenc úti korcsolyapálya is részt vett az országos rendszerben. - írja cikke bevezetőjében Horváth Gyula ellenzéki (DK-s) önkormányzati képviselő,  majd így folytatja:

Kétségtelenül hírértéke is van egy ilyen rendezvénynek, ami bizonyára felkeltette a sikerre oly makacsul vágyók érdeklődését. Ebből adódhat, hogy oda se figyeltek rá, hogy kockázata is számtalan. Megint túl nagy rizikót vállaltak a szervezők. amikor azt gondolták, hogy megúszhatják, ha nem gondoskodnak arról, hogy az általuk szervezett rendezvényen az ott lévők balesetbiztonsága, sürgősségi ellátása szükség esetén megfeleljen az elvárásoknak.

A baj pedig megtörtént!

A pozitív hír helyett negatív hír lett a jó szándékú eseményből! Mint ahogy ezt egy felháborodott résztvevő mesélte, ezen a pályán Január 18-án elesett egy ember. Az, hogy valaki elesik a jégen nem hír! Még az is előfordul, hogy koponyasérülést szenved valaki. Abból azonban hír, sőt tragédia is lehet, ha a súlyosan vérző koponyasérültet, nem látják el időben. Az elmondások alapján a baleset bejelentése 18 óra 11 perckor történt meg. A mentő azonban csak 19 óra 06 perckor érkezett meg. Akkor is orvos nélkül. Annak ellenére, hogy az Országos Mentőszolgálat 15 perc alatti kivonulási idővel is mutatja szolgálatkészségét, ez a jelek szerint Csepelre ott és akkor nem volt nem igaz!

Túl sok azoknak a híreknek, és tapasztalatoknak a száma, amelyek arról panaszkodnak, hogy nagyon hosszú időt kell nálunk várni a mentőkre. Csak a legkiemelkedőbbet említve: nyáron egy üveggolyót nyelt kisgyerekhez is több mint egy óra múlva jött segítség, de a piacon rosszul lett nénihez sem jöttek időben. Úgy látszik, hogy a hírértékénél semmivel sem több annak az áldozatnak a hozadéka, ami a csepelieknek azt az öntevékeny áldozatkészségét példázza, amivel mentőkocsikat vásároltak a szolgálat részére. Nem csak a csepelieknek, hanem a régiónak! A csepeliek sorozatos rossz tapasztalata miatt egyre türelmetlenebbek azzal a rendszerrel szemben, amelyik óriási erőket tesz az öntömjénezésre, és alig fordít valamit az igazság bevallására, a valóságos helyzet megjavítására.
A törvények, előírások betartására!

HORVÁTH GYULA

FORRÁS: a szerző facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3015425350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása