CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy szál virágot a Radnóti-szoborhoz!

2020. január 26. 04:24 - csú

szabo_peterne_radnoti_miklos_2020-01-08.jpgKövetőkre talált Csepelen egy asszony bátor, nemes gesztusa. Ma délután fél négytől folytatása következik Csillagtelepen, a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtti parkban, Radnóti szobránál

Miként korábban beszámoltunk róla, Szabó Péterné Csepelen mécsest gyújtott és egy szál virágot helyezett el Radnóti Miklós emlékére, miközben Wass Albert szobrot avattak  a mártír magyar költő szobrától pár méterre, szintén a csillagtelepi Radnóti Miklós Művelődési Ház előtt! 

Az egyéni kezdeményezés példáját követve Vigyünk egy szál virágot radnótinak! címmel, január 26-án, vasárnap vagyis ma délután fél négyre virággyűjtő akcióra hívja a csepelieket a DK helyi szervezete a csillagtelepi Radnóti Miklós Művelődési Házzal szemben, a Wass Albert-szobor mellett található Radnóti-szoborhoz. 

Dr. Szabó Szabolcs, Csepel országgyűlési képviselője csatlakozott a kezdeményezéshez. Ezt írja:  "A szervezők felkértek, hogy hétfőn, az ENSZ Közgyűlése által kezdeményezett emléknapon, én is mondjak pár szót a rendezvény lezárásaként. Örömmel elvállaltam. Egyben mindenkit csak biztatok, hogy vasárnap vagy héfőn vigyen egy szál virágot Radnóti szobrához. Emlékezzünk közösen a holokauszt áldozataira."

Az eseményre szóló meghívóban a szervezők azt írják, hogy az akció kezdete előtt megemlékeznek a nácik által meggyilkolt mártír költőről. A kegyeleti esemény a szervezők tervei szerint január 27-én, hétfőn este fél nyolcig tart.  (Szaabó Szabolcs ekkor mondja el beszédét.) Mint ismeretes, január 27-én világszerte a holokauszt nemzetközi emléknapján az auschwitzi haláltábor felszabadulásának 75.évfordulójára emlékeznek.

A szervezők azonban nem akarják ezt a gesztus egyetlen napra korlátozni. Ezért azt kérik, azt javasolják, hogy aki vasárnap nem tud elmenni a  megemlékezésre, az bármikor, ha Csillagtelepen jár, tegyen egy szál világot Radnóti Miklós szobra elé

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1115427060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TJóska 2020.01.27. 14:55:15

Szerencse,hogy azt a szobrot amit a baloldali vezetés "bezárt" a Radnótiba-azt most lehetséges felújított állapotban megkoszorúzni.
süti beállítások módosítása