CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Végleg bedugul Csepel? Kérdések az atlétikai stadion építése előtt

2020. január 26. 05:55 - csú

szabo_szabolcs-jo-parlamenti_kep-777_9.png"...ha valóban elkezdik építeni az új atlétikai stadiont, akkor az utolsó még érdemben használható ki- és bejárat is bedugul, amin keresztül még úgy-ahogy meg lehet közelíteni Csepelt..."

Dr. Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár független országgyűlési képviselője - Mikor lehet majd végre normálisan közlekedni az M0 déli szakaszán? címmel - kérdést nyújtott be dr. Palkovics László, innovációért és technológiáért felelős miniszternek. A képviselő saját Facebook oldalán így indokolta lépését: 

Többször szorgalmaztam már a kormánynál, hogy kezdjünk végre valamit a Csepelt és Soroksárt is érintő közúti közlekedési problémákkal. Sajnos az utóbbi hónapokban sem javult érdemben a helyzet, ezért megint felvetettem, hogy a térség valamennyi polgármesterével és képviselőjével közösen beszéljük át a megoldási lehetőségeket. Azért is sürgető a kérdés, mert ha valóban elkezdik építeni az új atlétikai stadiont, akkor az utolsó még érdemben használható ki- és bejárat is bedugul, amin keresztül még úgy-ahogy meg lehet közelíteni Csepelt. Ezen kívül jó lenne egyszer érdemben átbeszélni az Albertfalvai híd vs. Galvani híd kérdést is, mert meggyőződésem szerint az Albertfalvai híd sokkal jobb lenne Csepelnek.

A képviselői kérdésben ez áll:

"Tisztelt Miniszter Úr!

Csepel és Soroksár országgyűlési képviselőjeként, az itt élő és közlekedő emberek panaszait ismerve, személyes tapasztalataimmal megerősítve teszem szóvá a választókörzetet érintő, az M0-ásra jellemző botrányos közlekedési helyzetet.

A 2018 őszétől zajló, és egyre jobban elhúzódó munkálatok miatt az M0-ás déli szektorában jóformán lehetetlenné vált a mindennapos közlekedés.

Talán ön is értesült már erről, hiszen a rádió hírekben naponta elhangzik a következő közlekedési információ: „…az M0-ás déli részén erős forgalom várható, a menetidő akár egy órával is megnövekedhet…”.

Sajnos az utóbbi időben nem hogy javult volna a helyzet, hanem egyre rosszabb a

környező települések (így például Dunaharaszti, Halásztelek, Taksony stb.) és a Főváros közötti közúton zajló közlekedés. Például ha Taksonyból valaki el akar jutni a Soroksáron található Hősök teréig (ami nagyjából 10 km), akkor a korábbi 10-15 perc menetidővel szemben most 1 óra az utazási idő reggelente. De hasonló a helyzet a Csepel-szigeten fekvő települések és a 21. kerület közötti relációban is.

Mindezek alapján a következő kérdésekkel fordulok Önhöz:

Mire számíthatnak az M0-ás déli szektorát használó, közlekedni kívánó lakosok, hogyan kívánja kezelni a kormány - rövidebb és hosszabb távon - a mára ellehetetlenült közúti közlekedési helyzetet?

Kész-e a minisztérium a folyamatos és közvetlen párbeszédre a kormány az érintett önkormányzatokkal és a térségben érintett országgyűlési képviselőkkel, a munkálatok felgyorsítása érdekében?

Tisztelettel várom válaszát!

Budapest, 2020. január 23.
dr. Szabó Szabolcs
független országgyűlési képviselő"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7215427022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása