CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Csepelen parkolni! De hogyan?

2020. január 28. 05:55 - csú

csepeli_parkolas_parkolo_karacsony_sandor_utcai_uzlethaznal.jpgValamit tenni kell! Nem lehet ezt tétlenül nézni. Egymás hegyén-hátán. Még a szabálytalanságtól, a bírságtól sem rettennek vissza egy helyért...

Ha a mostani vezetés képes és alkalmas lenne dialógusra, együttműködésre, akkor  bizonyára lehetne javítani a már-már reménytelen helyzeten is. Ehhez azonban nem csak „magukat menedzselő” arrogáns pökhendi vezetési stílusra, hanem hozzáértő, lelkiismeretes emberekre, - új, felelős szemléletre - lenne szükség.... 

A polgármester a Csepeli Hírmondóban azzal a nem kevés demagógiát tartalmazó mondattal kívánta népszerűségét fényezni, hogy "a csepeli autósok számára meg fogjuk védeni a kerületi parkolóhelyeket”.

Az agglomeráció bővülésével, az autópark növekedésével, és a tömegközlekedés elhanyagolása után (netán a HÉV tervezett visszafejlesztésével), - valamint nagy befogadó képességű P+R parkolóházaknak a városhatárra való építése nélkül - ez lehetetlen. Csepelen, végtelen nagy fantáziával kell rendelkezni annak, aki logikát talál, Borbély Lénárd ígéretében. Napközben ugyanis a HÉV-környéki belvárosban parkolnak a Budapesten dolgozó helyi, és agglomerációs lakosok. Az eredendő bűn odavezethető, hogy a 2000-es évek elején Németh Szilárd vezetésével, (a hatalom megszerzésére törő) Fidesz megakadályozta egy megnyert pályázat megvalósítását: nevezetesen, parkoló lemezeknek a városközpontban történő megépítését. Ezzel ágyazott meg a Fidesz a mostani áldatlan állapotnak. Itt a csepeli emberek lettek a vesztesek!

A kérdés ma már sajnos úgy vetődik fel, hogy

a csepelieknek a parkoló helyek vagy fizetősek lesznek, vagy nem lesznek! Borbély Lénárd tehát nem sok időt ad magának a polgármesteri székben, ha komolyan gondolja, hogy „amíg én vagyok a polgármester, parkolási díjat a csepelieknek biztosan nem kell fizetni.” Ha ugyanis nem lesz fizetés köteles a parkolás, akkor Csepelen az itt lakók a kerület központjában nem tudnak ügyintézésük, betegségük, vásárlásuk stb. idején parkolni. Azért, mert mind elfoglalják az agglomerációból érkező gépkocsik. Ezért pedig azoknak a politikai vezetőknek kell felelniük, akik rossz döntéseikkel ezt létrehozták!

A mostani áldatlan helyzet elkerülhető lett volna, ha a fideszes vezetők, a jó kormányzati befolyásukból megszerzett óriási pénzeket, jó gazda módjára használják. Amennyiben nem Brenner János, Urmánczy Nándor és főleg nem Wass Albert szobrot állítanak, birkózó stadiont, és kézilabda csarnokot építenek (kb. 5 Mrd Ft), vagy a három, vagy négy „luxusjátszótérből” (darabonként fél milliárd) csak egyet hoznak létre - lett volna mihez nyúlni. Olyan tőkével rendelkezhettek volna, amellyel befolyásolható a főváros, és a kormányzat ez irányú terve is.
Olcsóbb helyi megoldás is felvetődhetett volna, ha a főváros, az ország, és az Európai Unió támogatását - a Szabad kikötő HÉV megálló környékét, - a részben elvadult, részben betonozott placcot – igénybe véve, saját kezdeményezéssel hatalmas P+R parkolót épít. Van ott olyan rész, ami (hála Hajdú Béla polgármester 1990-94 sikeres munkájának) kerületi, és fővárosi- állami tulajdonú.

A megkapott milliárdokat (idén több mint 40) többségében látványberuházásokra, hangulatjavító, és választások megnyerését szolgáló felelőtlen pénzszórásba folyatták. Megrészegülten mentek a saját fejük után, mert hitték: „a hozzáértés bolsevik trükk”!

Ide jutottak vele! És még most sem képesek szembenézni elfuserált döntéseik következményeivel! Azt harsogják, hogy „meg fogjuk védeni” a csepeliek parkolását úgy, hogy nem vezetik be a parkolási díjat! Pedig tudják, hogy erre már minden esélyt és lehetőséget eljátszottak.

Ha a mostani vezetés képes és alkalmas lenne dialógusra, együttműködésre, akkor  bizonyára lehetne javítani a már-már reménytelen helyzeten is. Ehhez azonban nem csak „magukat menedzselő” arrogáns pökhendi vezetési stílusra, hanem hozzáértő, lelkiismeretes emberekre, - új, felelős szemléletre - lenne szükség. Komolyan gondolkodó emberekre, akik nem az újraválasztásuk miatt rendeznek fal-konzultációkat, mondvacsinált dolgokról, hanem a valós problémákra keresik az itteniekkel közösen a leghasznosabb megoldást.

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szerző facebook oldala

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3515430586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2020.01.28. 08:16:22

A mekinél meg a mentoallomasnal kb. 20 auto foglalja a parkolohelyeket, autonepper ott arulja a portekajat, ablakban az ar, telefonszam stb....
Jo lenne mar onnan eltakaritani, lehessen parkolni!!!!
süti beállítások módosítása