CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elszabadult a gyűlölet tegnap Budapesten a gyűlölet elleni tüntetésen

2020. január 31. 04:05 - csú

niedermulleres_tuntetes.jpegTöbb ezer ember vett részt azon a tüntetésen, amelyen az erzsébetvárosi polgármester, Niedermüller Péter elleni tiltakozásul szerveztek.

A tüntetést az váltotta ki, hogy a VII. kerület vezetője egy tévéműsorban azt mondta:

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek.”

niedermulleres_tuntetes-2020-01-30.PNGA polgármester kijelentése miatt csütörtök délután az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal elé vonultak a tüntetők. Épp hogy elkezdték játszani a Himnuszt, majd a Székely himnuszt, amikor a szélsőjobbos Vadhajtások nevű portál bloggere, Bede Zsolt a HVG publicistáját, Hont Andrást inzultálni, lökdösni kezdte. A rendezvényen a 444 egyik munkatársának kezéből pedig a kamerát próbálták meg kicsavarni.

A 444 tudósítása szerint a fideszes tüntetők és ellentüntetők az Erzsébet körúton a New York kávéház előtt össze is csaptak, az

ellentüntetők kezéből kitépték a hangosítót, több újságírót leköptek. 

Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője és a rendezvény házigazdája szerint Niedermüller Péter keresztényellenes, ahogyan az őt támogató Karácsony Gergely és Dobrev Klára is az.

Felszólalt többek közt Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Bayer Zsolt publicista, Bajkai István országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke, és Illés Boglárka, a Fidelitas vezetője. Azbej Tristan államtitkár arról beszélt, hogy a kereszténység a világ legüldözöttebb vallása, és hogy ezt a világ nem hajlandó elfogadni. Bayer Zsolt kijelentette, hogy ma a bűn készteti önigazolásra az erényt.

A tüntetők sűrűn követelték Niedermüller Péter lemondását, és zúgott a „rasszisták” is.

A kormánypárton kívül a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom is tiltakozását fejezte ki a kerületvezető nyilatkozata miatt. Méghozzá úgy, hogy egy döglött patkányt tartalmazó csomagot adtak le a Demokratikus Koalíció pártirodájában.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
2020. január 30.

A Hatvannégy Vármegye Mozgalom döglött patkányt küldött ajándékba Niedermüller Péternek

 

A Blaha Lujza téren pedig uszító szórólapok jelentek meg azzal a felirattal, hogy „a közéleti hulladék eltakarításáért forduljon a legközelebbi jobboldali mozgalomhoz”.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
2020. január 30.

Uszító szórólapokat raktak ki a Blaha Lujza térre Niedermüller Péterről

 

(A hvg.hu, a 444 és az Index nyomán.)

1 / 12

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9815447304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása