CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Gondatlanság a tüdőgondozónál? Ígérgetés akadálymentesítéshez

2020. március 07. 05:46 - csú

tudogondozo_teto_-2020-02-29_hirhatar-bt-ez.PNGNem rég írtuk meg, hogy fertőzőgóc alakulhat ki a csepeli tüdőgondozó alig három éve felújított épületének padlásterében, mert a lyukas tetőn a madarak ki-be röpködhetnek, piszkíthatnak, betegséget terjeszthetnek.

Erről az állapotról a fideszes városvezetők szócsövei (csepel.hu,  Hírmondó, csepel.info) egy szót sem hajlandók szólni. Ami még fontosabb: a veszélyelhárítás időpontjáról is hallgatnak. Helyette győzelmi jelentést küldözgetnek. Legutóbb a Csepeli Hírmondó zengett dicshimnuszt az ígéretes címmel: Akadálymentesítik a tüdőgondozót.

Emlékeztetőül: a felújított tüdőgondozót 2017. október 20-án „bensőséges ceremónia” keretében adta á a használóknak Borbély Lénárd polgármester. Részlet a csepel.hu-n akkor megjelent írásból: 

A munkálatok mintegy 30 millió forintba kerültek. Felújították az intézmény összes helyiségét, kicserélték a fal- és padlóburkolatokat, vadonatúj utcafronti nyílászárókat építettek be. A bejáratot úgy alakították ki, hogy a mozgássérültek is könnyen az épületbe juthassanak, emellett akadálymentessé tették a vécé használatát”. 

https://www.csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/10609-atadtak-a-felujitott-tudogondozot  

A polgármester akkor azt is mondta, hogy a „A csepeli egészségügy Budapest élvonalában van”. Nem értjük. Ha a csepeli egészségügy már 2017-ben Budapest élvonalában volt, s a felújított tüdőgondozóban könnyítették a mozgássérültek épületbe való bejutását, akkor miért van szükség most az akadálymentesítésre? Persze értjük, hogy ideje van a korszerűsítésnek, csak a kérdés még jogos: miért nem lehetett 2017-ben felszerelni a lépcső-felvonót is? 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3615504214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása