CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Majomparádét rendezett a koronavírus árnyékában Ábel Attila csepeli alpolgármester

2020. március 17. 05:34 - csú

majmok_abel_attila_koronavirus.PNGBorbély Lénárdnak a sajtóért felelős alpolgármestere majmoktól díszített FB-posztjában , arról értekezik, hogy most, járvány idején „kell ész és belátás, normális gondolkodás”. - Erre Horváth Gyula csepeli  (DK-s) önkormányzati képviselő figyelt fel. Tapasztalatait és véleményét így összegezte az ellenzéki politikus: 

"Ennek az írásnak a második felében Ábel Attila úgy állítja be, mintha a most középkorú nemzedék még nem élt volna át veszélyes időket. Nagyot téved, mert a Dél-szláv háború a határaink mentén, bizony az volt! Magyar nemzetiségi területeken is dúltak harcok, halálos áldozatokat szedtek. Az egészségügyben pedig a korona vírus előtt is voltak halálos mutációi az influenza vírusnak.(H1N1) Társadalmunk pedig átélte az egyik legveszélyesebb traumát, a rendszerváltást.

Ezek a maguk helyén, és idejében mind robbanásveszélyes helyzetek voltak! Akkoriban azonban a nép és a vezetői, tudtak konszenzusosan gondolkodni. A hatalom képes volt az emberek igényeit, a többségi akaratot képviselni, és arra törekedett, hogy mennél nagyobb egységet építsen maga mögé. Ma ennek nyomát sem látni! Nincs egység, nincs egyenlőség, csak sejtések, és sejtetések vannak. A híres (hírhedt) fideszes „kommunikáció seggre esett! Egyik nap így, a másikon homlokegyenest másként szól a vezéri harsona! Rémhírek, és bizonytalanságok észlelhetők, amik abból adódhatnak, hogy a megosztott társadalomban nincs meg a megfelelő bizalom a vezetőkkel szemben.

Néhányan – benne élen a csepeli önkormányzati vezetőkkel – azt hiszik, hogy a járványt is politikai ügyként lehet kezelni. Erre

lehet visszavezetni, hogy a fővárosi önkormányzat által szervezett egészségügyi fórumon, - ahol a kerületi vezetők tájékoztatása történt a járvány megelőzése, és a kezelése dolgairól - a csepeli polgármester, és egyik helyettese (még a magát függetlennek mondó Pákozdi József) sem vett részt. A többi fideszes kerület képviseltette magát! Sőt, aktívan be is kapcsolódott a megbeszélésbe. A szervezők szerint a csepeli fideszesek cinikus módon arra hivatkoztak, hogy sem ők, sem a Tóth Ilona szakorvosi vezetői közül senki „NEM ÉR RÁ!” Ebben a helyzetben ez bűnös cselekedet, hibás viselkedés!

Sajnos ezt az arrogáns és végtelenül buta gondolkodást támasztja alá azaz illusztráció is, amit Ábel alpolgármester a facebook oldalára kirakott.(ezt mutatja a közölt kép) Ebben a vészterhes időben azzal gúnyolódik, hogy a koronavírus miatt „majom-éhséglázadás” észlelhető. Ez nem csak sértően áthallásos, hanem annak bizonyítéka, hogy semmit sem értenek abból a veszélyből, ami felénk közelít! És ez sajnos nem az ő számukra szegénységi bizonyítvány, hanem a mi (csepeliek) számára kétségbeejtő tény!"

HORVÁTH GYULA

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr515523718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása