CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Katonai járőr Csepelen, a Szent Imre téri polgármesteri hivatal előtt

2020. március 21. 05:43 - csú

katonai_jaror_csepelen_a_szent_omre_tereen-1-2020-03-20_1.PNG"Bejelentették, hogy péntektől katonák is részt vesznek a járvány következtében kialakult helyzet kezelésében. Ez az intézkedés előbb vagy utóbb - nagy valószínűséggel - a rendészeti feladatokat is érinteni fogja". Amikor csütörtökön ezt írta közösségi oldalán Horváth Gyula, a csepeli DK elnöke, valószínűleg nem tudta, nem tudhatta, hogy a katonai járőr Csepelen is megjelenik a városközpontban, a Szent Imre téren. Az RTL Klub Híradójának stábja pénteken rögzítette a katonák csepeli járőrözését

Horváth Gyula a kormányzati intézkedéssel kapcsolatban így összegezte véleményét:  

Nagyon érzékeny pontra tapintott ezzel a vezetés! A katonaság belföldi alkalmazása ugyanis sok kérdést vethet fel.

Az könnyen belátható, hogy a járvány megfékezése közügy, és ennek rendészeti betartatása mindenkinek érdeke. Ebből a szempontból nézve tehát, még indokolt is lehet a katonaság lehetőségeinek igénybevétele.

Az illetékesek tájékoztatása szerint azonban a

mai helyzet Magyarországon nem olyan rossz, hogy annak rendészeti felügyeletét, és ellátását a rendőrség ne tudná ellátni.

Vannak ugyan hírek renitens személyekről, de általánosítható és szervezett engedetlenségről, a lakosság nagy tömegét érintő elutasításról, ellenszegülésről nincsenek értesülések. Ellenkezőleg! A lakosság nagy része, - jól belátható érdeke miatt is - aláveti magát a hatóságok kéréseinek!

Ha ez így van, márpedig így van, akkor  mi az ok a katonák bevonására?

Az ilyen erődemonstráció a kormányzat részéről, akár a szándékkal ellentétes következtetés kialakítását is hozhatja. Nem az erőt, hanem a kétségbeesést, és a félelmet demonstrálja. Nem hiszem, hogy most erre bárkinek is szüksége lenne! 

Forrás: Horváth Gyula

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr715539912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.03.21. 22:49:57

A rendszerváltáskor az MSZMP-s apák KISZ-es fiai vették át a hatalmat. Most meg ha szükség lesz rá, Orbán polgári kormányától Orbán katonai közigazgatása fogja átvenni a hatalmat! A lényeg, hogy fenn semmi sem változzon, a parasztvakítás zavartalanul folytatódik! ;)
süti beállítások módosítása