CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli polgármester mentében...

2020. április 06. 05:34 - csú

borbely_es_abel_a_csepeli_piacon.jpgEgy fotó a sok közül: Polgármesteri szemle a Csepeli piacon - Forrás: Borbély Lénárd csepeli polgármester Facebook oldala

Rendkívüli helyzet címmel foglalta össze újabb gondolatait a koronavírussal kapcsolatos, figyelemre méltó gondolatit Horváth Gyula, a csepeli önkormányzat ellenzéki (DK-s) képviselője. Saját közösségi oldalán a következőket írta:

A koronavírus-járvány magyarországi megindulása elején biztató szavakkal erősítettem a kerületi vezetést, elsősorban a polgármestert azért, hogy a megnövekedett feladatait, és kötelezettségeit elláthassa. Tudatában vagyok ugyanis annak, hogy a megnövekedett hatáskör, egy becsületes ember számára egyben a megnövekedett felelősséget és az ebből egyértelműen következő lelki, és jogi terheket is jelenti. És ez nem kis teher!

Véleményem azóta sem változott! Hiszek abban, hogy ebben a koronavírus-járványban nem az a fontos, hogy a polgármester milyen pártállású, hanem az a fontos, hogy tudjon érdemi intézkedéseket tenni azért, hogy Csepel lakossága a lehető legkisebb veszteségekkel jöjjön ki a járvány okozta válságból. Így vizsgálva az eseményeket még azt sem tartom szarvashibának, hogy a piac nyitva tartását szabályozta. Azt sem, hogy rosszul tette! Az pedig kimondottan imponált, amikor kiderült, hogy rossz döntést hozott, képes volt a korrekcióra.

A rendkívüli jogrendből adódó változások nem csak nagyobb hatalmat, hanem az egyszemélyi döntésről való elszámolás, egyedül viselendő felelősségét is a polgármesterre ruházta! Úgy tűnik, hogy sem ő, sem legszűkebb stábja nem érzi igazán, ezeknek súlyát!

A látszat szerint,

ebben a rendkívüli helyzetben a nyilvánosságot nem a tájékoztatásra, a kerület életének szervezésére használja. Sokkal inkább tűnik úgy, hogy magamutogatásra, és a propagandára! Ez arra bizonyíték, hogy nem érzik a határt ami nyilvánosság tájékoztatása és haszonelvű kisajátítása között létezik. (Pedig ezt elmarasztaló bírói ítélet is van)

A csepeli ember azt hihetné, hogy a megnövekedett egyszemélyi felelősség megnövekedett munkavégzést is igényel. Ez a legfontosabb döntések meghozatalára, - az egészségügyi szolgálat működőképességének fokozására, a rászorultak és elesettek ellátásának megszervezésére, a vezetők és beosztottak munkájának irányítására, a védőeszközök biztosítására, az utasítások előkészítésére, a fokozott ellenőrzésre, a kormánnyal, fővárossal valamint a kerületi termelő és szolgáltató egységekkel való folyamatos egyeztetésre, stb-stb. - kéne, hogy kiterjedjen. Ez egy egész embert felemésztő, egész napos feladat! Olyan munka, ami 24 órás szolgálatot jelent. Most aztán igazán nem jó polgármesternek lenni! A lelkiismeretes hivatásgyakorlás végtelen nagy munkahelyi leterheltséget, aprólékos jogi, szervezési, módszertani elemzéseket, alapos döntés előkészítéseket kéne, hogy takarjon.

Ezzel szemben az újságban, Facebookon, kitett képek szerint Borbély Lénárd állandóan mentében van! Hol az utcán, hol a piacon, hol az orvosi rendelőben, hol a bölcsődékben stb. mutatkozik. Ez pedig azt jelenti, hogy nincs a munkahelyén! De, ha ő nincs ott, akkor ki van a hivatalban? A feladatot ki látja el? A törvény egyértelmű! A rendkívüli körülmények közt az irányítás egy személyben a polgármesteré! Nem másé! Segítséget ugyan kérhet, - jó lenne, ha ez nem kizárólag az „udvari fényképészre” terjedne ki - hanem a jogi, szervezési, műszaki feladatok ellátóira is. Az, hogy milyen munkamódszert, és ehhez milyen társakat választ, most ez egyedül az ő felelőssége! Ilyen világot élünk!

Horváth Gyula

Forrás: Facebook

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1915593312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.04.06. 22:37:23

Hibázni és korrigálni! Ez az öntanuló számítógépek receptje! Egy azonnali sikeres döntés nem tanít semmire, mert lehet véletlen is! Hibás döntések láncolata és korrigálása létrehoz egy stratégiát. Két öntanuló számítógép nulláról indulva kezdett sakkozni, három nap alatt olyan fejlődést értek el, hogy mindkettő megverte a világ legerősebb sakkozóprogramját! Ha Borbély elég gyorsan dönt és korrigál, s mi közben nem pusztulunk bele a koronavírusba, olyan gyakorlatra tehet szert, hogy szégyenbe hozza Orbánt és az operatív törzset! ;)
süti beállítások módosítása