CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Dukán András: mennyi pénzt vesz el Csepeltől a Fidesz-kormány?

2020. április 28. 05:25 - csú

momentum_elvonas_220_millio_csepeltol_dukan.PNGEz még csak a kezdet. Az elvonások folytatását homály  fedi. Sötétbe burkolták a tényeket. Az ugyanis egyelőre nem tudható, hogy a cégek nyeresége alapján fizetendő iparűzési adó, a most kialakuló válság még hány százmillió kiesést fog jelenteni Csepelnek. Mennyivel kevesebb jut az egészségügyre és a szociális segélyezésre? A polgármestertől ezeket az adatokat nem tudhatták meg a csepeliek. Vajon miért, mi az akadálya?

Dukán András, a csepeli önkormányzat ellenzéki (Momentum)  képviselője  felháborodott azon, mennyi pénzt vesz el a kerületektől, településektől Orbán Viktor és kormánya.

Dukán András Ferenc saját Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet arra, mennyi pénzt vesz el Csepeltől a Fidesz-rezsim. Mint arról korábban már az EzaLényeg.hu is beszámolt, a vírussal szembeni védekezés címén a gépjárműadót elveszi a kormány a településektől, kerületektől.

Ez az idei csepeli költségvetésben 220 millió Ft, a tervezett költségvetés több mint 2%-a.

A Momentum képviselője hozzátette:

Olyankor von el a kormány bevételeket, amikor a kiadások növekednek az önkormányzatoknál, hiszen vannak kötelező feladataik a vírussal szembeni küzdelemben. Ráadásul többen kerülnek nehéz helyzetbe, a szociális védőhálót is pont, hogy erősíteni kéne, nem leépíteni.

Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy a cégek nyeresége alapján fizetendő iparűzési adó a most kialakuló válság még hány százmillió kiesést fog jelenteni Csepelnek.

Forrás: Ez a lényeg és Dukán András Facebook oldala

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr715644318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása