CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A hét lényege Szabó Szabolccsal

2020. május 10. 05:25 - csú

szabo_szabolcs_2020-majus_8.jpgÖt  kérdés öt  válasz - a hét legfontosabb helyi ügyeiről kérdezte Csepel-Soroksár független országgyűlési képviselőjét az ezalenyeg.hu szerkesztősége

- Mi a véleménye arról, ahogyan Borbély Lénárd és Németh Szilárd reagáltak arra a fővárosi tervre, hogy Csepel egyik kihasználatlan épületében karantént alakítanának ki hajléktalanok számára?

Egészen undorítónak tartom, amit műveltek - ez ügyben Dukán András Ferenccel levelet is írtunk Borbély Lénárdnak.

Egy városvezetőnek és egy államtitkárnak ilyenkor nem a felesleges és ostoba hangulatkeltés lenne a dolga. Kutya kötelességük lett volna a helyieket megnyugtatni, miközben emberséges módon segítenek a rászoruló hajléktalanoknak. Persze tudjuk, hogy a fideszes politikusok sajnos az egyszerű gyűlölködést szokták választani.

- Mi a véleménye arról, ahogyan Karácsony Gergely főpolgármester reagált a fideszesek gyűlöletcunamijára, és bejelentette: a főpolgármesteri hivatalban fogja akkor elszállásolni az elesetteket?

Na erre az emberségességre utaltam az előbb. Így kell példát mutatnia egy igazi városvezetőnek. 

- Szintén friss hír, hogy Soroksár hírlapját egy volt fideszes országgyűlési képviselő Nyíregyházi otthonában bejegyzett cég készíti. Ez normális? Nem gyakran hallani olyat, hogy 260 kilométer távolságból készítik egy került hírlapját. 

Az mindenképp kérdés, mennyire lehet tisztában a helyi ügyekkel egy olyan cég, amelyik

ilyen messze van Soroksártól. De még nagyobb gond ezzel az egésszel az, hogy ez egy fideszes politikus cége volt. Ez a tény pedig erősen megkérdőjelezi a lap függetlenségét. 

- Ön rengeteg maszkot osztott ki a kerületben. Mik a tapasztalatok? Szükségük volt a csepeli és soroksári lakosoknak ezekre a felajánlásokra?

Nagyon sok ember vette hasznát a felajánlásoknak. 6600 maszkot sikerült beszereznem. Ezeket már mind ki is osztottuk.

Ez azt mutatja, hogy nagy segítség lett volna a helyi polgároknak, ha sok más kerületekhez hasonlóan itt is időben maszkot ad az önkormányzat mindenkinek. Csepelen ezzel szemben csak néhány napja kezdtek maszkot osztani. (Mi ugye ezt bő egy hónapja kezdtük el) Ráadásul most is igényelni kell, tehát nem alanyi jogon adják.

Minden esetre ezúton is köszönöm minden pártnak és önkormányzati képviselőnek, aki segített nekem a maszkok kiosztásában.  

- Meglepődött, amikor kiderült, hogy Mészáros Lőrinc testvére újíthatja fel a Kvassay Hidat 1,5 milliárd forintért?

Nem. Azt már megszoktuk, hogy Orbán-közeli vállalkozók leuralták a közbeszerzéseket. Ettől persze ez még nem normális

Forrás: ezalenyeg.hu

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4115674744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TJóska 2020.05.11. 12:09:46

1.Mi a véleménye arról,hogy a Csepel központjába tervezett hajléktalan-karantént anélkül kívánták megépíteni, hogy arról nem tájékoztatták a települési önkormányzatot?
2.Ön szerint egy ilyen funkció ellátására szolgáló épület átalakításához szükséges-e előzetes hatósági engedélyeket beszerezni? (tűzoltóság,ántsz.stb)
3. Ön szerint egy középiskola közvetlen szomszédságában megfelelő az elhelyezése ennek a funkciónak? Esetleg az érzékenyítés egyik módszeréről beszélhetünk?

A blog által kifelejtett kérdések egy része.
süti beállítások módosítása