CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Most szép lenni katonának, mert Orbánnak verbuválnak...

2020. május 24. 02:43 - csú

nemeth_szilard_szoros_orizetben_-2020-05-21.PNGNémeth Szilárd alkalmas lenne? "Szükséges erkölcsi bizonyítvány, egészségügyi alkalmassági vizsgálat és vállalni kell a hathónapos kiképzést. Ennek során alaki, harcászati, szolgálati szabályzati ismereti, tereptani, egészségügyi, híradós és lőkiképzésből álló foglalkozásokon vesznek részt a jelentkezők. A kiképzés végén a résztvevők katonai esküt tesznek.  Havi bruttó 161 ezer forintos az illetmény..."

A Magyar Honvédség mint az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével vesz részt a kormány gazdaságvédelmi programjában, a munkahelyteremtésben - közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Németh Szilárd kiemelte: a honvédek ebben a koronavírusos veszélyhelyzetben is az esküjükhöz híven, példamutatóan szolgálják a hazát, őrzik Magyarország függetlenségét, békéjét, a magyar emberek biztonságát és szabadságát.

Abban, hogy Magyarország

megnyerte a vírussal szembeni védekezés első szakaszát, kiemelkedő és nélkülözhetetlen szerepe volt a Magyar Honvédségnek is - szögezte le az államtitkár.

Kifejtette: a határvédelmi, járőrözési, őrzés-védelmi feladatokon túl a Magyar Honvédség egyedülálló biológiai mentesítő képességével már több mint 990 idősotthon fertőtlenítését és vírusmentesítését hajtotta végre. A honvédelmi irányító törzsek 105 helyen felügyelik a lakosság és a gazdaság ellátásában nélkülözhetetlen úgynevezett létfontosságú vállalatokat és a kritikus infrastruktúrát. 13 megyében 51 kórház élén szolgálja honvédtiszt mint kórházparancsnok a járványügyi készültség fenntartását.

A járványügyi védekezés második szakaszában azokat az élet újraindításához szükséges lépéseket is meg kell tenni, amelyek középpontjában az állami munkahelyteremtés áll. Orbán Viktor miniszterelnököt idézve az államtitkár kiemelte: "annyi munkahelyet fogunk létrehozni, amennyit a vírus elpusztít". Hozzátette: a kormányfő szólt arról is, hogy a hadsereg is megkezdte az intenzív toborzást.

Németh Szilárd azt mondta: a honvédség segítő kezet nyújt azoknak, akik a koronavírus-járvány következtében veszítették el a munkahelyüket. Az ország 25 helyszínén várják a 18 és 50 év közötti állampolgárokat a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra.

Jelentkezni a toborzóirodáknál és a megyei kormányhivataloknál lehet. Szükséges erkölcsi bizonyítvány, egészségügyi alkalmassági vizsgálat és vállalni kell a hathónapos kiképzést. Ennek során alaki, harcászati, szolgálati szabályzati ismereti, tereptani, egészségügyi, híradós és lőkiképzésből álló foglalkozásokon vesznek részt a jelentkezők napi 8 órában. A kiképzés végén a résztvevők katonai esküt tesznek. A szombat, a vasárnap és az ünnepnapok szabadnapok. A havi bruttó 161 ezer forintos illetményen felül étkezési, egészségügyi és ruházati ellátás, valamint utazási költségtérítés is jár. A fél év leteltével a kiképzett önkéntes tartalékosok minden megkötöttség nélkül visszatérhetnek a polgári életbe, vagy fél évvel meghosszabbítható a szolgálat - tette hozzá.

Forrás:koronavirus.gov.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1815714334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása