CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Felkészülni! Vigyázz! Kész őrület lesz?

2020. június 08. 05:59 - csú

megujul_a_kvassay_hid.PNGA Kvassay híd felújításának I. üteme június 13-ától 21-éig tart: ez idő alatt a H7-es HÉV nem közlekedik, a vonatok helyett a Boráros tér és a Szent Imre tér között pótlóbusszal, a Szent Imre tér és a csepeli HÉV-végállomás között pedig az arra közlekedő buszjáratokkal utazhatnak. A Kvassay hídnál – a Weiss Manfréd út és a Wein János út torkolatánál – ideiglenes végállomás létesül: a munkálatok II. üteme alatt, június 22-étől várhatóan az év végéig itt kell majd átszállni a Boráros térig közlekedő pótlóbuszra.

Június közepétől változik a 2-es, a 4-es és a 6-os villamos, valamint a csepeli HÉV (H7) közlekedése a Soroksári út és a Haller utca csomópontjában épülő villamosvágány-kapcsolat, valamint a csepeli Kvassay-híd felújítása miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az új villamosvágány építése miatt

  • június 15-től a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Haller utca között közlekedik majd;
  • a csepeli HÉV pedig várhatóan év végéig csak Csepel és a Kvassay híd között jár a híd felújítása miatt, a Boráros térre pótlóbusszal lehet majd eljutni.

MILYEN FORGALMI VÁLTOZÁSOK LESZNEK?

A munkálatok június 13-án kezdődnek, ekkor ideiglenesen – előreláthatólag 9 napig – a HÉV nem közlekedik. A Boráros tér és a Szent Imre tér között pótlóbusszal lehet utazni, a Szent Imre tértől a BKK és a Volánbusz járataival biztosított a továbbutazás Csepel HÉV-állomás felé. Ezt követően, várhatóan június 22-én kezdődik az a több mint fél éves időszak, amikor a HÉV

rövidített útvonalon, Csepeltől a Kvassay hídig jár. A kimaradó szakaszon – a Kvassay hídtól a Boráros térig – pótlóbuszok közlekednek.


A Kvassay hídnál – a Weiss Manfréd út és a Wein János út torkolatának közelében – ideiglenes végállomás létesül, itt korábban nem állt meg a HÉV. A végállomást úgy építjük ki, hogy mind a HÉV-ről a pótlóbuszra, mind a buszról a HÉV-re zökkenőmentesen, mindössze néhány lépéssel lehessen átszállni.

A pótlóbuszok közlekedésének előnyben részesítésére számos forgalomtechnikai megoldást alkalmazunk: a Kvassay hídtól a Közvágóhídig kijelölt buszsáv segíti a haladást, illetve a jelzőlámpák átprogramozásával is igyekszünk segíteni a forgalmat. 


A Boráros tér forgalmi rendjében is lesznek változások, ami az onnan induló buszok megszokott felszállóhelyét is érinteni fogja: a HÉV-pótló buszt a tér közepén lévő buszvégállomáson kell majd keresni, az 54-es és 55-ös buszok jelenlegi felszállóhelyén. 

******************************************************************

******************************************************************

 

A csepeli  HÉV Duna felett átívelő hídja, a Kvassay híd egyike az ország legforgalmasabb vasúti hídjainak: éves szinten több, mint 86000, egy átlagos munkanapon pedig 260 vonat halad át rajta. A hídon annak 1951-es átadása óta (közel 70 év alatt) nem végeztek jelentős, tartószerkezetet érintő felújítást. A műtárgyon átvezetett vasúti pályában történtek ugyan sín- és kapcsolószercserék, de a 2019-ben elvégzett, jelentősebbnek számító hídfa- és dilatációsszerkezet-cserén kívül nem történt eddig további beavatkozás.

A mostani felújítás során a kivitelező feladatai közé tartozik a híd tartószerkezeti elemeinek részleges cseréje, a hídszerkezet korrózióvédelmének felújítása (mázolás), a vasúti pálya teljes átépítése (a tavaly kicserélt dilatációs szerkezeten kívül), a felsővezeték-rendszer komplett cseréje és a ferencvárosi hídfőnél kialakult vízzsák megszüntetése. Ezt követően várhatóan közel 25 évig nem lesz szükség hasonló mértékű beavatkozás elvégzésére ezen a szakaszon.

A Kvassay híd a H7-es csepeli HÉV-vonal olyan része, melyre annak teljes felújítását követően is szükség lesz, hiszen az a pálya kritikus fontosságú eleme, mely meghatározó mind a menetrendszerű közlekedés, mind a követési sűrűség szinten tartása szempontjából.

Forrás: mav-hev.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6415746306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása