CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tarlós és Borbély kidobott az ablakon 2387 millió forintot

2020. június 21. 00:05 - csú

borbely-tarlos-wass_albert_-leleplezes_-2020-01-08_1.PNGBorbély Lénárd nagy leleplezésre készült, de pofára esés lett a vége, saját magát leplezte le

Dr. Szabó Szabolcs, Csepel független országgyűlési képviselője válaszolt Borbéy Lénárd 21. kerületi polgármester tegnapi facebookos bejegyzésére. A polgármesteri levél itt olvasható. Szabó Szabolcs ezt választolta:

"Egészen elképesztő, ahogy Borbély Lénárd a kerékpárút építési projekt kapcsán a saját és Tarlós felelősségét másra akarja kenni.

A valóság az, hogy 2016. november 29-én döntött a VEKOP Irányító Hatóság a projekt támogatásáról. Utána eltelt három év a tavaly őszi önkormányzati választásig úgy, hogy sem Borbély, sem Tarlós nem volt képes érdemi módon előkészíteni a beruházást. Még a tervezésre kiírt közbeszerzési eljárásuk is eredménytelen lett, magyarul a beruházáshoz még egy nyamvadt kiviteli tervet sem sikerült elkészíteni három éve alatt.

Tehát még egyszer: három év alatt képtelenek voltak arra, hogy legalább a terveket elkészítsék! Ezt követően maga az Irányító Hatóság (aki nem tudná, ez a kormány alá van rendelve, jelenleg a Pénzügyminisztérium szervezetén belül van a VEKOP IH) üzente meg, hogy vonják inkább vissza a pályázatot, mert

azt a határidőig képtelenség megtervezni és kivitelezni.

És ugye ha a projektet elkezdik, de az nem zárul le határidőre, akkor vissza kell fizetni mindent az utolsó forintig. Márpedig tervek nélkül kizárt, hogy ez határidőre megvalósítható. Mert Tarlós és Borbély három évik tököltek. Ezt üzenete meg a kormány is az irányító hatóságon keresztül.

Ez Borbély Lénárd és Tarlós István nemtörődöm, felelőtlen hozzáállásának a következménye. Az meg tényleg elképesztő, hogy három év teszetoszaság után még másra mutogatnak.

Tarlós és Borbély kidobott az ablakon 2387.000.000 forintot. És nem ez az egyetlen útépítési projekt, amit a kerület vezetésének a hibájából marad el. De erről majd később írok...."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9715904250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása