CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rekviem a csepeli „idős, krónikus betegségben szenvedő emberekért”

2020. június 23. 05:59 - csú

utasszallito_repulo_felhokkel.jpg"Amikor a hatalom édes mámorát belülről érezte, eszébe jutott, hogy ezeket a rohadt fémmadarakat igazán érdemes lenne letiltani az égről. Kampányba kezdett, és megígérte a csepeli népnek, hogy az ingyen krumpli mennyiségének növekedésével arányosan a Fidesz segedelmével csökkenteni fogja a település felett eldübörgő gépek számát is..."

"Szilárdnál jóval kisebb lény, egy vírus parancsolta le a repülőgépeket a kék égről. Szilárd mégis dühöng, mert a csepeli lakos kezdi revideálni álláspontját. A csepeli lakos kezd nosztalgiával emlékezni azokra az időkre, amikor utasszállító vagy teherszállító  gépek repkedtek a feje felett. Na, nem a zaj, az égzengés hiányzik neki, hanem a régi élete. Hiányzik a munkahely, a társaság, a szórakozás, de a család, a kis unoka is - nagyon. Fáj neki, hogy a vírus tombolása alatt sokan elmentek. Voltak, akiket a vírus, és voltak, akiket az idő előtti hazaküldés vitt el!"

Horváth Gyula "Szilárdokon túl" című írását változtatás nélkül közöljük:

"Szilárd már 2006-ban is, (amikor még csak 40 év, és 90 kiló körüli lehetett) úgy akart országgyűlési képviselő lenni, hogy nekiment Podolák Gyurinak, mondván: tűrhetetlen, hogy ide hozta azt a rengeteg repülőgépet a fejünk fölé. Persze Gyurinak a dologhoz sok köze nem volt, de mint később, úgy már ekkor se zavarták Szilárdot a tények.

Aztán 2010-ben felmelegítette a témát, mert a repülőgépek száma nem csökkent, hanem nőtt! Azért, mert Budapest közben világváros lett! Ezáltal Európában, és a világban egyre népszerűbb úti céllá vált - elsősorban a fiatalok körében. Szilárdot – sem ez, sem a nemzetgazdaság állapota – nem nagyon zavarta, mert

csak a rá, és pártjára leadott adott szavazatszám érdekelte. Amikor a hatalom édes mámorát belülről érezte, eszébe jutott, hogy ezeket a rohadt fémmadarakat igazán érdemes lenne letiltani az égről. Kampányba kezdett, és megígérte a csepeli népnek, hogy az ingyen krumpli mennyiségének növekedésével arányosan a Fidesz segedelmével csökkenteni fogja a település felett eldübörgő gépek számát is.

 

És belevágott! Csak hát, a fideszesek között voltak nála okosabbak, erősebbek, és befolyásosabbak. Na, amikor Szilárd úgy elszemtelenedet mint Beríja, ezek a párttársai, - a szó átvitt értelmében - úgy vágták őt képen,  hogy lucsokban csúszott ki ebből a projektből.

A repülőgépek azóta is jártak a széljárás adta viszonyoknak, és a repülésirányítás rejtelmeinek megfelelően Csepel felett. Szilárdnak pedig be kellet érnie annyival, hogy a Sáska utcából, vörösen izzó fejjel, és egy hosszú kapanyéllel fenyegethette őket. Ezt már hivatali idejében, (50 évesen, és 140 kilósan) a tököli Szovjet repülőtéren „zabrálta”. A mese szerint, a bot eredeti hivatása, farkas űző volt! (Grísát szükségében hatékonyan szolgálta a fagyos tajgában.) A bot megszolgálta Szilárd figyelmét! A repülők eltakarodtak a csepeli légtérből! Az a baj, hogy nem csak a csepeliből, hanem 90 %-ban a világ mindenségéből is.

Szilárdnál jóval kisebb lény, egy vírus parancsolta le a repülőgépeket a kék égről. Szilárd mégis dühöng, mert a csepeli lakos kezdi revideálni álláspontját. A csepeli lakos kezd nosztalgiával emlékezni azokra az időkre, amikor utasszállító vagy teherszállító  gépek repkedtek a feje felett. Na, nem a zaj, az égzengés hiányzik neki, hanem a régi élete. Hiányzik a munkahely, a társaság, a szórakozás, de a család, a kis unoka is - nagyon. Fáj neki, hogy a vírus tombolása alatt sokan elmentek. Voltak, akiket a vírus, és voltak, akiket az idő előtti hazaküldés vitt el! Közülük igen sokan olyanok, akikkel nem csak egyívású, hanem test a testéből, vér a véréből! Éppen ezért tesz rá, hogy a rogáni propaganda mindegyik áldozatnál hozzáteszi: „idős, krónikus betegségben szenvedő emberek”! Ezek az övéi voltak, és távoztukkal Ő lett szegényebb, Ő lett kevesebb!

Más lett a világ! Ebben az új világban, egyre inkább kezdi bezártnak, kirekesztettnek, kizsákmányoltnak, becsapottnak, és - egyre többször - feleslegesnek érezni magát. Reméljük, hogy rájön: nem is annyira a repülőkkel, sokkal inkább a magát túlnövő Szilárdokkal van neki igazán baja!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5815907118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása