CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csütörtökön vesznek végső búcsút Benedek Ferenctől

2020. július 01. 05:59 - csú

benedek_ferenc_bacsi_elh-2020-03-19.jpgJúlius 2-án, csütörtökön 9 óra 45 perckor, a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában búcsúztatják el Benedek Ferencet, a nemzetközi és a hazai öttusavilág ismert és elismert személyiségét.

Benedek Ferenc mesteredző, a magyar öttusa-válogatott egykori szövetségi kapitánya, a Csepel SC öttusa szakosztályának korábbi vezetője, Csepel díszpolgára, március 19-én, életének 95. évében hunyt el. Olimpiai-, és világbajnokok, sokszoros magyar bajnokok mestere volt. (A koronavírus-járvány miatt a temetés időpontját július 2-ra helyezték)

benedek_ferenc-85.jpgNémeth Ferenc és Balczó András, két csepeli olimpiai bajnok köszöntötte a legendás edzőt,  sportvezetőt, Benedek Ferencet

Az hazai öttusa meghatározó személyiségének munkájáról, sikereiről, és életéről „Benedek Ferenc – öt plusz egy tusa” címmel olvashatnak rendhagyó megemlékezést, s láthatnak képeket a 35 éves edzői pályájának és életének állomásairól:

A megemlékezés:
https://drive.google.com/…/1LqDf4d071sKQcPHIzSgvTH0YP6…/view

A 95 év fotói:
https://drive.google.com/…/116NIYK72U4rDHWkQxFZnrtgRt…/view…

A Hatodik tusa - az Élet (Személyes megemlékezésem Ferencről.)
https://drive.google.com/…/1pB6d_fKNRx204Zv_tvth_rVAT…/view…

Forrás: TŐZSÉR LÁSZLÓ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8015975076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása