CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Drága volt az operatív pánik, mert már megszűnt minden kontroll

2020. július 05. 03:21 - csú

penzszoras_es_egetes.gifPénzégetés? Van itt egy kérdés, amire jó lenne épkézláb és hihető kormányzati választ kapni, de ilyen eddig nem érkezett: minek nekünk tizenhatezer lélegeztetőgép?

Legyünk jóhiszeműek: Orbán meg az operatív törzs úgy, ahogy van, pánikba esett, és nem pedig üzleti machinációról van szó. Ezer helyett tizenhatezret rendelt, talán még ma is rendel. Emberileg érthető, de ne legyen kétség: egyben elrettentő is. Ha a kormány ilyen helyzetben pánikba esik, és ekkora tévedésbe kerül, az veszélyes.

Márpedig mindenki kerülhet ilyen helyzetbe, főleg, aki úgy rendezkedett be, hogy döntései fölött gyakorlatilag nincsen kontroll. Részben azért, mert láthatóan olyan emberek vannak Orbán körül, akik föltehetően nem is mernek

szólni neki, kerülik a konfliktusokat.

Ez is nagy baj. De a legnagyobb, hogy tudatosan építette le a kormányzással kapcsolatos kontrollrendszert, mert úgy érezte, korlátok nélkül szabadabb lesz.

Rettenetes politikai korlátoltság: a kontroll saját rossz döntéseitől is megvédheti a kormányfőt, mondhatni: a korlátok biztonságában tisztább fejjel dönthet. Örüljünk, hogy most csak gépekről volt szó.

Forrás: Kovács Zoltán (Élet és Irodalom)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1615982342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása