CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lesznek változások Csepelen?

2020. július 08. 05:55 - csú

kovacs_david_attila_hev-es_allasfoglalas.PNGValami megmozdult. Viták és indulatok övezik a csepeli képviselő-testület csütörtöki ülésének előkészítését. A koronavírus-járvány miatt márciusban felfüggesztett testületi munka folytatása egyelőre figyelemre méltónak látszik. Már az egyik bizottsági ülésen is összecsaptak az érvek a lakáskérdések miatt. A vita a neten alpolgármesteri közreműködéssel  sajnos gyorsan elfajult, de ez nem szegte kedvét az ellenzéki képviselőknek...

A kezdeményezésben - a közösségi oldalak tanúsága szerint - Dukán András Ferenc momentumos és Kovács Dávid Attila független önkormányzati képviselő játszik kiemelkedő szerepet. A két képviselő csepeliek sokaságát érintő előterjesztésekkel  hívta fel magára a figyelmet. Bár ismerjük a fideszes kerületvezetők tíz éves "elhárító", megsemmisítő tevékenységét, mamelukjaik szolgao gombnyomogatását, most talán mégis lesz valami hatása az ellenzéki képviselői munkának. 

Kovács Dávid Attila többek között ezt jelzi közösségi oldalán:

"Két dolgot javasoltam a Képviselő-testületnek a csepeli HÉV kapcsán a csütörtöki ülésre:

1️⃣ foglaljunk állást amellett, hogy a Kvassay-híd felújítása után, azaz 2021. január 1-től azt támogatjuk, hogy a HÉV Boráros térig tartó útvonala álljon helyre, hisz ezzel kapcsolatban eddig nem kaptunk megnyugtató tájékoztatást.

2️⃣ csak akkor szedhetik fel a Duna-parton a HÉV-síneket, amikor már létrejött és üzemel a közvetlen összeköttetés Csepel és a Kálvin tér között. Erre azért van szükség, mert míg az ezzel kapcsolatos tervezés határideje 2024. 03. 30. (a kivitelezésről pedig még szó sincs), addig 2023-ban már atlétikai világbajnokság lesz és elvileg kialakítják a stadionhoz vezető Duna-parti sétányt, ahol jelenleg a csepeli HÉV jár.

A HÉV-vel kapcsolatban egyébként tőlem függetlenül és más határozati javaslatokat megfogalmazva írt előterjesztést Dukán András Ferenc - Momentum képviselőtársam is.

✍️Nos, nemrég írtak nekünk, hogy egyik előterjesztés sem kerül napirendre, ugyanis azt túlterjeszkedőnek tartják az Önkormányzat hatásköreihez mérten. Ugyanakkor azt is hozzátették, hogy polgármester úrnak múlt héten volt a témában egyeztetése a Miniszterelnökséggel, ahol kiderült, hogy a kormány nem tervezi "rövidíteni" a csepeli HÉV vonalát. Legalább ezt már tudjuk, talán már ezért megérte.

Ugyanakkor számos olyan körülmény van, ami miatt úgy gondolom, hogy jelen információk szerint időlegesen mégis rövidülhet a csepeli HÉV vonala akár hosszabb időszakokra is. Ezért továbbra is fenntartom, hogy szükség van az általam benyújtott javaslatra és a fenti két elvi állásfoglalásra.

Nem adom tehát fel, a válaszlevél beérkezése után kb egy órával további érveket írtam javaslatom mellett remélve, hogy legalább tárgyalni tudjuk majd a képviselő-testületi (KT) ülésen az előterjesztésemet, hátha ott is további, megnyugtató információk derülhetnek majd ki."

Dukán András Ferenc ezt írja a saját Facebook oldalán:

"Négy előterjesztést nyújtottam be a csütörtöki testületi ülésre.
Először a tűzijátékkal kapcsolatos határozati javaslataim ismertetem (holnap és holnapután a HÉV-ről, az elvonásokról és a szurkolói arénáról szólót is megosztom):

1. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata nem szerez be és nem használ a polgári célú pirotechnikai tevékenységekről szóló 173/2011. (VIII. 24.) Korm. rendeletben definiált tűzijátékot. E vállalás kiterjed a legalább többségi önkormányzati tulajdonú cégekre, illetve azok rendezvényeire is.

2. A vállalás célja, hogy az önkormányzat működése környezettudatosabb, háziállat-barátabb, és alacsonyabb költségvetésű legyen. Az önkormányzat vállalja, hogy az eddig pirotechnikára költött összeget jelentősebb akkut egészségügyi, illetve katasztrófaelhárítás költségek fedezésére fordítsa.

3. Egyedi esetben, a 2. pontban felsorolt célok szem előtt tartásával, a Közrendvédelmi és Közbiztonsági Bizottság egyhangú indítványára a testület dönthet.

4. A 2020. évi augusztus 20-i ünnepségre az önkormányzat semmilyen rendezvényen nem rendel meg tűzijátékot, a takarékosság jegyében fog ünnepelni. Az ezzel 2020-ban felszabadított összeget az önkormányzat a csepeli szolidaritási alapnak adományozza."

Szerkesztette: anzágo (CSÚ)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7215987616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása