CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Harc a csepeli szeméttel, kosszal

2020. július 16. 05:34 - csú

csepeli_szemet_ellen_kamerakkal_kamerak_-2020-07-15.jpgElképesztő kapacitásokat köt le az illegálisan elhelyezett szemét elszállítása, ami ráadásul csak növekedni fog a "hagyományos" lomtalanítás idei elmaradásával - állapítja meg a képviselő

Új, független képviselő a csepeli önkormányzatnál Kovács Dávid Attila. Októberben választották be a képviselő-testületbe, és azóta több, alaposan kidolgozott kezdeményezést is letett a kerületvezetők elé. A debütáló városatyának eddig nem szegte kedvét, hogy a fideszes polgármester és a frakciója nem támogatta, leszavazta a javaslatait vagy csak látszólag karolt fel egyet-egyet közülük. Aktivitása töretlen.

Sok csepelivel együtt az ő szemét is bántja a szemét. Ezért újabb kezdeményezéssel állt elő. Kovács Dávid Attila erről így számolt be a saját közösségi oldalán:

Költségvetési módosítót nyújtottam be az illegális szemetelés visszaszorításáért

Még az ilyen téren egyébként messze nem a legrosszabb csepeli területek közé tartozó ÁMK környékének önkormányzati képviselőjeként is több megkeresést kaptam ebben az ügyben az elmúlt hónapokban.

Ezért

további vadkamerák beszerzésére javasoltam összesen valamivel több mint 9 millió forintot elkülöníteni az általános tartalékból a meglévő 745 ezer forint mellé. E kamerák nyilván nem jelentenek teljeskörű megoldást a helyzetre, mégis úgy gondolom, hogy felszerelésük és az arra való figyelmeztetés, hogy kamerával megfigyelt egy adott terület kellő elrettentő erővel hathat. Emellett ezek az eszközök segíthetik az illegális szemetelők kilétének felderítését és megbüntetését is, az ilyen esetszámok növekedése pedig szintén elrettentő erőt jelenthet.

A Városgazda éves beszámolójában is több helyen szerepel, hogy elképesztő kapacitásokat köt le az illegálisan elhelyezett szemét elszállítása, ami ráadásul csak növekedni fog a "hagyományos" lomtalanítás idei elmaradásával. Ezzel kapcsolatban egyébként már írtam az illetékes FKF Zrt-nek, a kapcsolódó bejegyzésem pedig itt olvasható: facebook.com/kovacsdavidattila/posts/277872473557043, de még nem kaptam semmilyen választ.

A csütörtöki képviselő-testületi ülésen szóba is került javaslatom a 2020-as költségvetés módosításának tárgyalásán, amelynek során polgármester úr biztosított arról, hogy amennyiben szükség van ilyen kamerákra, akkor arra az önkormányzat biztosít forrást az általános tartalékból.

Jómagam egyébként csak a választókerületemből legalább három ilyen helyszínt tudok, amelyeket rövidesen jelezni is fogok az illetékeseknek remélve, hogy ezáltal is eredményesen szoríthatjuk vissza az illegális szemetelést.

 Forrás: Kovács Dávid Attila facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5116007222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása