CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ellenzéki illúziók Csepelen a fideszes városvezetőkkel szemben

2020. július 21. 05:34 - csú

csepeli_ellenzeki_kepviselok_2019_otober_13_utan.PNGEllenzéki csepeli képviselők. Közöttük vannak, akik már régóta leszámoltak a fideszesekkel szemben táplált várakozásokkal és ott vannak azok is, akiknek még vannak reményeik, illúzióik

A „Tájékoztató az előző testületi ülés óta végzett munkáról” című „kordokumentumnak” is megfelelő polgármesteri anyagban kellett volna Borbély Lénárd polgármesternek részletesen számot adnia a koronavírus miatti veszélyhelyzetben hozott döntéseiről a legutóbbi képviselő-testületi ülése. A tájékoztatóban a koronavírus csepeli hatásairól, a megfertőződtek számáról, a csepeli áldozatokról vagy a kerületi vállalkozásokat ért negatív hatásokról egy sor sincs. Mitől félt a polgármester? Jogosak tehát a kérdések: miért hallgatják el hetek óta a vírus okozta fertőzések csepeli számait?  

A napirendeket illetően a KT-ülésen még volt bizonyos -  egyes vélemények szerint teljesen megalapozatlan, reménytelen - várakozás, hogy az ellenzéki napirendi javaslatok is tárgyalásra kerülhetnek. Végignézve az ülésről készült videofelvételt, megállapítható: semmi esélyük nem volt. 

https://www.youtube.com/watch?v=8kxhYeuYW1U&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3fKCSKqn1rnDQ8Hl0iiI5h1Y3ym7uZnv8zFArpHfY5T2FLHBQ_-7jDmN4 

Borbély úr az ellenzéki kezdeményezések többségét fel sem vette a meghívóba, ami pedig bekerült azt a tárgyalása előtt a fideszes frakcióvezető levetette a napirendről, a helyszíni módosító javaslatokat meg elutasították.

Miközben a polgármester többször is eljátszotta a

megértő vezetőt, a veszélyhelyzetre hivatkozva kérte a javaslattevők megértését is, a frakcióvezető még együttműködési készségét is hangsúlyozta, teljesen egyértelmű volt: a Fidesz-LMP-Bucka hatalmi szövetségi többség (11 fő) nem enged semmit az ellenzéknek (7 fő). A történtek alapján nem vagyok optimista az együttműködés kilátásait illetően sem.

Addig amíg a vezetés nem keresi az együttműködést, csak a frakcióvezető ajánlja, hogy keressék meg őt, addig, amíg érdemi válaszadások helyett személyeskedések folynak, addig amíg gyakorlatilag elzárják az ellenzéki képviselőket az információktól, egyetlen napirend előkészítésébe sem vonják be őket, amíg nem lesz valódi igény a tájékoztatási rendszer változtatására, a lakossággal, illetve a pártokkal, civil szervezetekkel való együttműködésre, együttgondolkodásra, amíg nincs teljes körű ellenzéki együttműködés, esélye sincs a valódi együttműködésnek.

V.-A. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6716038954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.07.21. 21:50:53

Ugyanaz folyik mint az előző ciklusban. Mindössze annyi a különbség, a 9:9 szavazati arány miatt meg kellett venni két árulót a többséghez! Gratulálok, jó vastag bőr van a pofájukon!

Tarjányi László 2020.07.21. 23:51:49

Tisztelt Csepel Újság, csepeliek.blog.hu! Szíves figyelmükbe ajánlom Dobák István választást értékelő posztját!

csú 2020.07.22. 00:10:12

Köszönjük. 22-én, a reggeli óráktól már nálunk is olvasható. Fontos és megdöbbentő, jó cikk.
süti beállítások módosítása