CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Allergiás veszélyt jelent a csepeli városvezetőknek egy független képviselő?

2020. augusztus 16. 05:07 - csú

parlagfu_kovacs_david_attila.PNGOlvasóinkkal együtt érdeklődéssel figyeljük azt a munkát, amit Kovács Dávid Attila, a csepeli önkormányzat tavaly októberben megválasztott független képviselője végez. Apró munka az övé, de a csepeliek nagy szimpátiája követi. Főként az ÁMK környezetében élőket bosszantó jelenségeket próbálja orvosolni. Egyszerű, de hatékony a módszere. Csepeli városvezetőket, helyi és fővárosi illetékeseket bombáz kérdéseivel. Eszköze a nyilvánosság.

Nem a színfalak mögött egyezkedik. A közösségi oldalakat használja, és nem hagyja magát lerázni. Ő még nem ismeri igazán a jelenlegi kerületvezetőket, de másokkal együtt mi már jól tudjuk: Borbély, Ábel és többi uraság igazán két dologtól tart: az egyenes, érvelő kérdésektől és a nyilvánosságtól. Ezekre allergiásak - nem kicsit, hanem nagyon. Márpedig K.D. A ezekkel a módszerekkel dolgozik még nyáron is.  Nem rég az allergia szezon miatt mozgósította a  csepelieket és kerületvezetőket így:

"Még áprilisban kérdeztem arról a Városgazdát, hogy miként készül a parlagfűszezonra, hisz közös célunk, hogy sehol ne virágozhasson Csepelen ez a kártékony gyomnövény. A hatékony irtás ugyanis, amiben természetesen a lakosságnak, a ház- és telektulajdonosoknak is kiemelt szerepe van most különösen fontos. Nemcsak az allergiásoknak okozhat ugyanis rengeteg kellemetlenséget a parlagfű, hanem életveszélyes következményekkel is járhat a koronavírus-járvány közepette.

✍️ Akkor elsősorban amiatt szorgalmaztam a Városgazdánál a hatékony parlagfűirtásra való és időben történő felkészülést, mert

az országos tisztifőorvos közölte, hogy "sajnos minden krónikus betegségben szenvedő embernek így az allergiásoknak is nagyobb kockázata van a koronavírussal szemben."

Akkori bejegyzésem itt olvasható: facebook.com/kovacsdavidattila/posts/229538375057120

Most Dr. Endre László allergológus nyilatkozott az RTL Híradónak, miszerint "egy áprilisi nemzetközi kutatás arra jutott, hogy a parlagfű pollenje olyan anyagot tartalmaz, ami gátolja a szervezet természetes védekezését, így megkönnyíti a légúti vírusfertőzések, például a koronavírus dolgát is." Ezért szerinte összefüggés lehet a parlagfűpollen mostani szaporodása és a koronavírusos esetszámok növekedése között. A teljes híradórészlet itt található: https://rtl.hu/…/osszefugges-lehet-a-parlagfuszezon-es-a-ko…

Mindez pedig azt erősíti, hogy idén nyáron még a korábbiaknál is hatékonyabban kell(ene) védekezni e gyomnövénnyel szemben. Áprilisban egyébként azt közölte a Városgazda, hogy a parlagfű ellen nyírással védekeznek és ezért bővítették a gépparkot, idén például beszereztek egy nagyteljesítményű fűnyíró traktort."

Frrás: Kovács Dávid Attila Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3416138688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása