CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Törékeny közügy csepelieknek: miért nincs több konténer?

2020. augusztus 24. 05:25 - csú

uveggyujto-2020-kovacs_david_attila.PNGTöbben jelezték, hogy a Csepeli Piac  környékén szükség volna egy üveggyűjtő pontra. Csepelen egyébként összesen is csak két ilyen konténer van kihelyezve, miközben pl. Pesterzsébeten 10, Budafokon pedig 5. Kerületünkben egyetlen szelektív gyűjtősziget sincs, miközben pl. Soroksáron 7, Pesterzsébeten pedig 19 van. Miért? - Kovács Dávid Attila, a csepeli önkormányzat független képviselője a saját közösségi oldalán így számolt be alapos utánjárásának, vizsgálódásának eredményéről:

Korábban a  jegyző úrnál érdeklődtem, aki azt a választ adta, hogy szelektív gyűjtősziget azért nincs, mert korábban a nem rendeltetésszerű használat miatt sok volt a lakossági panasz (van helyette házhoz menő szelektív gyűjtés), az üveghulladék esetében pedig lehetőség van a visszaváltásra, illetve a közterületeken kihelyezett gyűjtőszigetek üveggyűjtő- tartályaiban, valamint a hulladékudvarokban való elhelyezésre. Arra nem kaptam választ, hogy ilyen üveggyűjtő pontból miért csak kettő van Csepelen. Akkori bejegyzésem itt olvasható: facebook.com/kovacsdavidattila/posts/294424738568483

Lakossági megkeresésre utánaérdeklődtem az FKF Zrt-nél, mi a módja annak, hogy új üveggyűjtő ponto(ka)t létesítsünk Csepelen. Azt a választ kaptam, hogy

ehhez az Önkormányzatnak kell megkeresnie őket, ha pedig megvan a helyszín, akkor ezt a cég megvizsgálja üzemeltetési szempontból. "Ezt követően elkészíti az Önkormányzat a közterület-használati engedélyt a kihelyezendő gyűjtőszigetekre, és ennek kézhezvételét követően Társaságunk kihelyezi a gyűjtőedényeket" - zárták levelüket.

Egyébként - mint idő közben kiderült - több helyen, így az Auchanban, a Tescoban és a Zrínyi utcai Sparban is le lehet adni az üveghulladékot, illetve a Szabadság/Merkúr utcák sarkán is van egy gyűjtőkonténer.

Természetesen jómagam támogatom, hogy a Piac környékén is legyen, illetve adott esetben más helyszíneken is, az erre vonatkozó igényt pedig szívesen benyújtom az Önkormányzatnak.

Kovács Dávid Attila

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3116173786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása