CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tények helyett Fidesz-fényezés a Csepeli Hírmondó új számában

2020. szeptember 10. 00:02 - csú

lomtalanitas_csepelen-1_2.PNGAzzal bezzeg nem foglalkozik a fideszes pártlappá silányított önkormányzati újság, hogy a városvezetők miként tudnának segíteni a csepelieknek a felgyülemlett lomok gyűjtőponthoz való szállításában. Például azzal, amit az ellenzéki képviselők szeptember 5-én délelőtt megtartott sajtótájékoztatójukon javasoltak: a lomok szállításába vonják be a Csepeli Városgazda Zrt. szállításra alkalmas teherautóit, ami nem jelentene az önkormányzatnak „több száz milliós” költséget, de komoly segítség lenne sok idős csepeli lakosnak.

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH)  szeptember 9-én megjelent 17. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

A médiában sok hír jelenik meg Csepelről, a mindennapok gondjairól, eseményeiről. Kivétel a Csepeli Hírmondó, amely most is az önkormányzatról szól, gyakorlatilag semmi köze a csepeli valósághoz. Ezért most néhány címet idézünk az elmúlt egy hónap eseményeit közlő újságcikkekből, amelyekről a Csepeli Hírmondó most sem írt egy sort sem. Például:

> tűz volt egy pirotechnikai eszközöket gyártó csepeli gyárban,

> átrepült a szembe sávba és felborult egy autó Csepelen,

> csepeli nyugdíjas verte át egy unokázós csalót Csepelen,

> csepeli gyilkosság: letartóztatták a volt feleséget és 20 évvel fiatalabb szerelmét,

> négy rendőr mentette meg egy méhcsípte férfi életét Csepelen,

> férfiholttestet találtak Csepelen, hat embert bevittek a rendőrök, stb.

Mi az oka, hogy ezen hírek közül egy sem fért bele a Csepeli Hírmondó legújabb számába? Miért akarja fenntartani az önkormányzati vezetés azt a látszatot, hogy Csepel a béke és a biztonság szigete, itt minden rendben, a nap az önkormányzat és intézményei körül forog? 

A költői kérdésekre egyelőre nincs válasz. Talán azért, mert azt gondolják, hogyha nem írnak róla, akkor az meg sem történt?   

Véleményünk a leközölt cikkekről:

1) Babazászló a gyerekekért

A sok polgármesteri hivatalra kitett szivárványos zászlóra „válaszul” megszületett a válasz és zászlótartóba került a „babazászló”, Csepelen is. Igaz, kerületünkben nem szedték le a szivárványos zászlót, a kerület fideszes polgármestere itt ki sem tette az önkormányzat homlokzatára. Közösségi oldalán azt állítja, hogy „minden ember méltóságát tiszteletben” tartja. Úgy tűnik azzal az üggyel viszont már nem ért egyet  „amit a zászló szimbolizál”, pedig a világ nagyobbik részén sok ezer épület falát díszítette. Tartja magát, mint mindig, a fideszes állásponthoz. Városvezető helyett hithű pártkatona? 

Nem a babazászlóval van gondunk, bár valószínűleg ez sem emeli meg a babavállalási kedvet, mint ahogy a kormány korábbi intézkedései sem voltak sikeresek. Ráolvasással, látszatintézkedésekkel, a gazdagabb réteget segítő lépésekkel, plakátokkal, zászlóerdővel nem is fog menni. Bajunk csak annyi, hogy a kerület lakosainak véleménye sokszínű, sokan másképp látják, mint Borbély úr aki ezzel csak azt bizonyítja, hogy ígéretei ellenére nem valamennyi csepeli polgármestere.

Ezért idézünk a XI. kerületi önkormányzat vezetőinek közleményéből, amellyel a szivárványos zászló kihelyezéséről döntött:

 „Minden kisebbséget megilletnek bizonyos jogok, legyen az vallási, nemzeti vagy bármilyen egyéb kisebbség, ...Meggyőződésünk, hogy mások jogai nem korlátozódnak azáltal, ha ezen közösségek tagjai egyenlő jogokat szereznek, ugyanakkor azzal is tisztában vagyunk, hogy a szivárványos zászló megosztó, sokakat akár meg is botránkoztathat. Ezúton szeretnénk megköszönni a türelmet és elfogadást azok részéről, akik nem értenek egyet a zászló kihelyezésével, vagy az üggyel, amit a zászló szimbolizál. 

https://444.hu/2020/08/18/miutan-a-fideszes-holdudvarbol-jeleztek-hogy-fizetik-a-bunteteset-novak-elod-ujabb-szivarvanyos-zaszlot-szedett-le

2) Csonka lomtalanítás: gyűjtőpontos leadás lesz

A július 7-i testületi ülés óta a CSH immár harmadszor mondja az olvasó képébe: ez a fránya ellenzék nem szavazta meg Borbély Lénárd Karácsony Gergely főpolgármesternek írt levelét. Ráadásul azt is elhallgatja, hogy erről nem is volt külön szavazás a testületi ülésen. https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2020/07.09/124._sz._et.fovar._kozgyulesi_dontesek.pdf  

Azzal bezzeg nem foglalkozik, hogy miben tudna segíteni a csepelieknek a felgyülemlett lomok gyűjtőponthoz való elszállítása ügyében, így például azzal sem, amit az ellenzéki képviselők szeptember 5-én délelőtt megtartott sajtótájékoztatójukon javasoltak: a lomok szállításába vonják be a Csepeli Városgazda Zrt. szállításra alkalmas teherautóit, ami nem jelentene az önkormányzatnak „több száz milliós” költséget, de komoly segítség lenne sok idős csepeli lakosnak. 

3) Tanévkezdés a járvány árnyékában

Szívesen vettük volna a pedagógusok és a szülők véleményét is, mert sokan nem értenek egyet a tankerületi központ igazgatójával. Szerintük iskolájukban például nem „találkoztak” a 100 darab maszkkal. Mi lehet az oka az ellenvéleményeknek? Lehet, hogy a hiba nem a pedagógusok „készülékében van”? A dicshimnuszok helyett valóban szükség lenne már a tényfeltáró riportokra, írásokra, ami, eddigi tapasztalataink szerint ismeretlen fogalom a CSH szerkesztőségében. Miért? Meddig kell egyoldalú írásokat olvasni a lapban?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8716196032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása