CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Bújócska: Hogyan és mivel vezetik félre a csepelieket a Facebookon?

2020. szeptember 13. 00:05 - csú

abel_attila_troll_1.jpgSötétben bujkál vagy nagyon ismert? Ki posztolhat és kommentelhet a Csepel Facebook-oldal nevében? címmel írtuk arról a kerületi felháborodási hullámról, amelynek kiváltóját a Csepeli vagyok nevű Facebook közösség több tagjának véleménye, gyanúja szerint a kommunikációt felügyelő fideszes alpolgármester környékén érdemes keresni. A felháborodásnak Kovács Dávid Attila független önkormányzati képviselő adott hangot, és idézte a kérdéseit, valamint az arra kapott jegyzői válaszokat is.

A kerületi közélet egyre ismertebb személyisége, Erdősi Éva más megközelítéssel újabb NYILVÁNOS kérdésekkel bombázta Borbély Lénárdot:

"Tisztelt Polgármester úr!

A facebook oldalakon egyre több helyen olvasható Csepel néven történő hozzászólás. A hozzászólások Csepel néven és fotóként Csepel címerét beállítva láthatók.

Ha rákattintunk a névre akkor az átnavigál Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata hivatalos FB oldalára. https://www.facebook.com/pg/csepelXXI/ab...

(A szerkesztő megjegyzése: Az oldalt abírálatok, a  kérdések és a reklamációk hatására időközben megváltoztatták,  és egy kacsintó jel kíséretében a névjegyhez odaírták: "Oldalunk egy közösség, nem hivatalos oldal". -  Egyebekben minden változatlan)

A szólás és véleményszabadság mellett szeretném felhívni figyelmét arra, hogy már külön poszt is született a Csepel néven és képként Csepel címerét használó hozzászóló ellen. Ehhez a poszthoz már 165 hozzászólás érkezett.

Ezen kívül jelentős számú Csepel néven történő hozzászólás esetén háborodtak fel sokan, hogy egy teljes városrész nevén történő hozzászólás nem az Ő véleményüket tükrözi."

Többek között ezt írta Erdősi Éva Borbély Lénárd csepeli polgármesternek, és hozzátette:

"A címer használatával kapcsolatban kérem az Ön segítségét, hogy az önkormányzati rendelet szövegezése szerint, hol található abban, hogy az internetes oldalakon történő hozzászólások esetében a címer használata engedélyezett....

Kérem és várom válaszát fentiek tekintetében (Csepel névhasználat és címer használat), valamint a széles internetes közösség tájékoztatása érdekében kérem, hogy válaszát tegye elérhetővé az önkormányzat hivatalos FB oldalán is.
Levelemet a mai napon megküldöm Önnek a [email address] e-mail címre, illetve megküldöm hivatalos FB oldalán messenger üzenetben is.
Tájékoztatom Önt, hogy jelen levelemet nyilvánossá teszem több FB oldalon is, hogy az érdeklődök láthassák kérelmemet és az Ön válaszát!

Budapest, 2020.07.08.

Tisztelettel:
Erdősi Éva
csepeli lakos" -zárul a LEVÉL, amely teljes terjedelmében itt olvasható

Borbély Lénárd nem kapkodta el a választ, sőt, azt előzékenyen ismét átengedte dr. Szeles Gábor jegyzőnek. Erdősi Éva erről így számolt be a Csepeli vagyok című közösségi oldalon:

"Kedves Érdeklődők! … már akik szeretnék megtudni, hogy ki is az a Csepel néven írogató valaki…

A jegyző úr levelét csatolom, azért idéznék belőle:

"Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának nincs hivatalos Facebook-oldala.

Az viszont egy demokráciában nem üldözendő, ha többféle véleményt tükröző Facebook oldalak és csoportok működnek egyszerre.

Az Ön által említett Facebook-oldal, tehát nem az Önkormányzat tulajdona. így a Facebookhoz kapcsolódó kérdéseivel kérem, hogy a közösségi oldalt keresse meg."

Ebből következően az önkormányzat rendeletében foglaltak a Facebook oldalakra nem vonatkoznak. Bárki használhatja a nevet a címert és kinyilatkoztathat, hiszen DEMOKRÁCIA van.

Már csak annyi kérdésem maradt:

Valóban nincs szüksége az önkormányzatnak hivatalos FB oldalra?

Elég, ha a polgármesternek van, hiszen egyszemélyben Ő az önkormányzat?

Simán elnézünk a testület által jóváhagyott rendelet felett és bárki, bármikor felveheti Csepel nevét és címerét és azt ír, amit akar?

Ezek után valóban nincs mit mondanom…, névtelen, arctalan senkik használhatják a kerületünk nevét és címerét és ez az önkormányzat számára nem üldözendő, az jutott eszembe, hogy majdnem azt írták, hogy üdvözlendő…"

))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük az Erdősi Éva által említett jegyzői választ:

"Tisztelt Asszonyom!

Budapest Főváros XXI. Kerület Csepeli Polgármesteri Hivatalának címzett, 2020. augusztus 21. napján elektronikus úton érkezett közérdekű adatkéréssel kapcsolatban, kérem engedje meg, hogy az alábbi tájékoztatást és válaszokat adjam.

A Facebookon számos „Csepel” névvel működő oldal található. Ilyenek a Csepel újság - ez Csepel címerét és a korábbi önkormányzati újság nevét is viseli, amely jelenleg is az önkormányzat tulajdona -, a Csepel hol-mi - ez több különböző formában működik, több tízezres tagsággal - , a Csepel Info - ebből kettő is van -, és így tovább. Egyik sem a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának a hivatalos oldala. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzatának nincs hivatalos Facebook-oldala.

Az viszont egy demokráciában nem üldözendő, ha többféle véleményt tükröző Facebook oldalak és csoportok működnek egyszerre.

Az Ön által említett Facebook-oldal, tehát nem az Önkormányzat tulajdona. Így a Facebookhoz kapcsolódó kérdéseivel kérem, hogy a közösségi oldalt keresse meg. Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását. 

dr. Szeles Gábor"

Forrás: A Csepeli vagyok című Facebook oldal

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8316198396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.09.13. 21:08:52

Tisztelt csepeli polgártársaim! Éljünk a Jegyző úr által nyilvánosságra hozott jogunkkal! Alapítsunk Csepel nevű Facebook-oldalakat! Persze ebből több nem lehet, de bárki készíthet Csepelnnn nevű oldalt a csepeli címerrel, ahol az nnn egy sorszám, amelyik még szabad! Természetesen, mi a régi, ekét-csoroszlyát és búzakalászokat ábrázoló címert használjuk! A töketlen fehér lovas címert meghagyjuk a kormánypártiaknak! ;)
süti beállítások módosítása