CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Sötétben bujkál vagy nagyon ismert? Ki posztolhat és kommentelhet a Csepel Facebook-oldal nevében?

2020. augusztus 27. 05:34 - csú

abel_attila_troll_1.jpgA hivatalos álláspont szerint a Csepel nevű oldal nem Önkormányzatunk hivatalos kommunikációs csatornája, az ugyanis a csepel.hu. Na már akkor most: Ha a Csepel nevű Facebook-oldal nem önkormányzatunk hivatalos kommunikációs csatornája, akkor miként lehetséges az, hogy névjegyének leírásában önkormányzatunk központi telefonszáma és hivatalos honlapjának a címe (csepel.hu) van megadva?

Kovács Dávid Attila független csepeli önkormányzati képviselő nem nyugszik babérjain még a nyár végén sem. Újabb és újabb kérdésekkel sorozza meg a kerületvezetőket. Most  a helyi nyilvánosság volt a célpontja. A zászlós hajóra leadott lövés (kérdés) talált, de a hajó nem süllyed (még). Szégyenében sem süllyed el - tesszi hozzá blogunk, pedig volna rá ok épp elég, de most ezt hagyjuk... A képviselő a történtekről saját közösségi oldalán így számolt be:

Ki posztolhat és kommentelhet a Csepel Facebook-oldal nevében?

Ezeket a kérdéseket tettem fel két hete Jegyző úrnak, illetve azt is megkérdeztem, hogy a Csepel Facebook-oldal egyébként az Önkormányzat hivatalos kommunikációs csatornáinak egyike-e.

Az elmúlt hetekben ugyanis számos alkalommal került elő különböző csoportokban, hogy vajon ki vagy kik azok, akik posztolhatnak és kommentelhetnek a Csepel Facebook-oldal nevében. Szerintem egyébként ez egy jogos kérdés, hisz az oldal nemcsak kerületünk nevét, de címerét is használja.

� Mindezek fényében furcsa választ kaptam

Jegyző úrtól, miszerint a Csepel nevű oldal nem Önkormányzatunk hivatalos kommunikációs csatornája, az ugyanis a csepel.hu. Ezután hozzátette, hogy az tehet közzé bejegyzést és kommentelhet az oldal nevében, aki azt létrehozta, ám erre vonatkozólag képviselő-testületi döntés nem született.

Ezért most újabb kérdéseket küldtem Jegyző úr részére, pontosítás és a tisztánlátás végett:

  1. Ha a Csepel nevű Facebook-oldal nem önkormányzatunk hivatalos kommunikációs csatornája, akkor miként lehetséges az, hogy névjegyének leírásában önkormányzatunk központi telefonszáma és hivatalos honlapjának a címe (csepel.hu) van megadva?

A Csepel nevű Facebook-oldal használja kerületünk hivatalos címerét, amit csak polgármesteri engedély birtokában tehet meg a vonatkozó önkormányzati rendelet értelmében (25/2011).

  1. Mikor engedélyezte polgármester úr a címer használatát a Facebook-oldal részére, meddig szól ez az engedély és milyen okból kifolyólag, milyen indokkal került az kiadásra? Ehhez kapcsolódóan: mely Facebook-oldalak vagy profilok számára adott eddig engedélyt polgármester úr kerületünk címerének használatára, mikor és milyen indokkal?

A Csepel nevű Facebook-oldal használja kerületünk nevét, amit a vonatkozó önkormányzati rendelet alapján, értelmezésem szerint polgármesteri engedély birtokában tehet csak.

  1. Mikor engedélyezte polgármester úr a Csepel név használatát a Facebook-oldal részére, meddig szól ez az engedély és milyen okból kifolyólag, milyen indokkal és kinek került az kiadásra? Ehhez kapcsolódóan: mely Facebook-oldalak vagy profilok számára adott eddig engedélyt polgármester úr kerületünk nevének használatára, mikor és milyen indokkal?

Remélem, mihamarabb kapok érdemi válaszokat, de 15 napon belül mindenképp kell valamit válaszoljanak.

Itt ért véget K.D. A. posztja, de a kommentelők nem takarékoskodtak a véleménnyel. Kifejtették: pontosan tudják, hogy szerintük ki az, aki a Csepel nevű Facebook oldalt használja és kezeli.

Íme néhány reagálás: 

V.V.: Mindannyian tudjuk ki üzemelteti...
Miért nem vállalják fel?
Á.T.: Na ez jellemző erre a Polgármesteri Hivatalra. Mindenki tudja a stílusról, hogy Ábel irogat (mert már a saját nevén nem mer)
M.K.T.: Azt írták masik csoportban ,hogy Ábel Attila "kezeli" az oldalt. Kíváncsian várom mi az igazság!
T.H.: Ès most lázasan kèszülnek a vissza datált dokumentumok, nehogy fel lehessen majd jelenteni azt a szerencsètlen barmot....

Forrás: KOVÁCS DÁVID ATTILA Facebook oldalala

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3116177804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása