CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Teljes képtelenség a kerületvezetők miatt! Mi az, amit rejtegetnek a csepeliek elől?

2020. szeptember 14. 00:02 - csú

allitsuk_meg_a_sumakolast.jpgBorbély úr és társai félnek a nyilvános televíziós vagy internetes közvetítésektől, mint ördög a tömjénfüsttől. Ha nem így lenne, akkor nem szüntették volna meg 2011-ben a CSEPP TV-t, amely élő közvetítést adott a közmeghallgatásokról, összefoglalót a kt-üléseken elhangzott fontos témákról, vitákról, és teret adott a csepeli képviselőknek az érvelésre, helyet teremtett a képernyőn az önkormányzati eseményeknek és civil szervezeti, lakossági programoknak is.

Miért nem akarja Borbély Lénárd, hogy az önkormányzati képviselő-testületi ülésekről helyszíni közvetítés legyen? Fél a nyilvánosságtól?! Vagy így nem tudná – saját szájíze szerint –, megmagyarázni, értelmezni facebook oldalán, a csepel.hu-n, a Csepeli Hírmondóban vagy az alpolgármestere tulajdonában és az általa működtetett, jobboldali csepel.info-n a képviselő-testületi üléseken történteket?

Hogyan jutott ez most az eszembe? Borbély úr közösségi oldalán, illetve a Csepeli Hírmondó legutóbbi számában (https://csepelivaroskep.hu/hirmondo/2020/09/09/csepeli-hirmondo-xi-17-szam/) például ismét, immár harmadszor olvasható, hogy az ellenzéki képviselők nem szavazták meg a Karácsony Gergelynek írt, lomtalanítást kérő levelét, tudatosan elhallgatva azt a tényt, hogy erről nem is volt külön szavazás a csepeli testületi ülésen.

Ha lenne helyi televízió vagy

esetleg volna valahol, mondjuk a POHI, a Csepeli Városkép Kft, esetleg a Csepeli Városgazda Zrt, illetve a Csepeli Városfejlesztési Kft valamelyik raktárában egy használaton kívüli videokamera és volna egy fő, aki ezt kezelné, akkor az internettel, például a Facebookon, helyszíni közvetítést adhatnának a testületi ülésekről. Elkerülendő a későbbi vitákat arról, hogy mi hangzott el és mi nem az üléseken, a különböző hivatalos rendezvényeken.

Azt gondolom, hogy Borbély úr és társai tudatosan nem akarnak semmilyen közvetítést a  helyi önkormányzás legfelső fórumáról, a képviselő-ülésekről. Vajon mi az, amit a csepeliek nem láthatnak, hallhatnak? Talán a többséggel való folyamatos visszaélést, a meg sem szólaló, csak gombnyomogató fideszes képviselők látványát? Az ellenzéki javaslatok, vélemények egyértelmű figyelmen kívül hagyását?

Szerintem utálják ezt az egész ülésezgetést, a demokráciával együtt, félnek a nyilvános közvetítésektől, mint ördög a tömjénfüsttől. Ha nem lenne igazam, akkor nem szüntették volna meg 2011-ben a CSEPP TV-t, amely élő közvetítést adott a közmeghallgatásokról, összefoglalót a kt-üléseken elhangzott fontos témákról, vitákról, és teret adott a csepeli képviselőknek az érvelésre, az önkormányzati eseményeknek és civil szervezeti, lakossági programoknak is. Véleményemet, nem mellékesen az is alátámasztja, hogy 2018 óta minden évben, így idén is, beterveztek 80 millió forintot a helyi televízió megvalósítására. Három éve nem hozták létre! Miért nem? Más kerületekben, városokban miért lehetett létrehozni és működtetni a média e rendkívül fontos elemét? Talán nem tudják a hatalomnál elintézni, nincsenek kapcsolataik?

Tudom, a zavarosban lehet halászni, különösen ebben a válságokkal terhelt időszakokban. Ezért kell elzárni a csepelieket az információktól, a saját döntés lehetőségétől és felelősségétől. Mert még elkezdenének gondolkodni, s végül az igazságot is megismernék. Márpedig abból csak baja lehet – a hatalomnak.

vox

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3216200158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása