CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Dönthetnek-e a csepeliek legalább a közpénz egy részéről?

2020. október 08. 00:02 - csú

dontsenek_a_csepeliek_kda_kerdes.PNG"Csak remélni tudom, hogy a 2021-es költségvetés tervezésekor ezt a szempontot is figyelembe fogjuk venni és ennek eredményeképpen számos olyan projekt valósulhat majd meg az elkövetkező években, amelyek szükségességét az Önkormányzat "felülről" nem látja, nem láthatja, ám mégis jól szolgálják egy 21. századi, fejlődő, modern Csepel eszményét"

Kovács Dávid Attila, a csepeli önkormányzat független képviselője írja közösségi oldalán:

Arról kérdeztem az önkormányzat vezetését, hogy támogatnák-e, ha Csepel költségvetésének egy részéről az itt lakó polgárok közvetlenül dönthetnének. Ez egyébként nem újdonság, fővárosi szinten, illetve néhány kerületben (XXII., XIX.) ez már korábban is működött. Idén például 1 milliárd forintról dönthetnek a budapesti polgárok (köztük a csepeliek is) fővárosi szinten.

Meggyőződésem, hogy ezt Csepelen is bevezethetnénk. Ha a fővárosi szinthez arányosítva nézzük egyébként ez esetünkben nem érné el a 100 millió forintot, de már ilyen összegből is biztos vagyok benne, hogy nagyszerű projektek valósulhatnának meg. Nekem, a saját választókörzetemből,

az ÁMK környékéről máris több javaslatom volna pakorlóbővítéstől játszótér-fejlesztésig, társasházhoz tartozó, zárható kiskert kialakításától a sportolási lehetőségek bővítéséig.

Hiszem és vallom, hogy bármely település fejlődési potenciálja és ezáltal megtartó ereje elsősorban nem az ott lakók számától, végzettségétől stb. függ, hanem azoktól, akik aktívan tenni szeretnének lakóközösségükért, Csepelért. Olyanoktól, akik szabadidejükben forgalmat számlálnak, játszóteret gazolnak, jótékonysági akciókat szerveznek vagy éppen kiskertet gondoznak.

Ezt az öntudatos, polgári magatartást kell minden eszközzel segítenünk, ennek pedig egy formája a részvételi költségvetés, a polgárok közvetlen beleszólásának biztosítása adóforintjaik elköltésébe helyi szinten is.

Csak remélni tudom, hogy a 2021-es költségvetés tervezésekor ezt a szempontot is figyelembe fogjuk venni és ennek eredményeképpen számos olyan projekt valósulhat majd meg az elkövetkező években, amelyek szükségességét az Önkormányzat "felülről" nem látja, nem láthatja, ám mégis jól szolgálják egy 21. századi, fejlődő, modern Csepel eszményét.

Forrás: Kovács Dávid Attila Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2616226800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása