CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

„Anyuka, drága, hogy gondolja? Üres zsebbel ne akarjon szülni!”

2020. december 06. 00:01 - csú

kismama_terhes_no_varandos_no.jpgAz elvileg ingyenes szülés mindenütt pénzbe kerül, és most úgy néz ki, hogy ezt a hagyományt az Orbán-kormány be akarja betonozni a jogrendbe...

Az orvosbárók jó része szülész-nőgyógyász, nekik az új törvény alól is sikerül kibújniuk, feltehetően Orbán Viktor lányainak és a miniszter-asszonyoknak köszönhetően – erre utalt Lantos Gabriella egészségügyi menedzser. A rangos szakértő a Klubrádióban arról beszélt, hogy az elvileg ingyenes szülés mindenütt pénzbe kerül.

A legszegényebb borsodi településen is fizet egy roma anya 50 ezer forintot, a fővárosban 250-300 ezer a tarifa, sőt ennél több is lehet. Ezt a szülész-nőgyógyásznak már nem is kell elkérnie, mert beleivódott a társadalomba, hogy ennyi, és kész. Ebből a körből való az „orvosbárók” nagy része, akik még azt is el tudták érni, hogy az új törvény hatálya alól valamennyire kikerüljenek, gyakorlatilag folytathassák a magánpraxist állami eszközökkel.

Lantos Gabriella szerint érdemes megfigyelni, hogy például egy négynapos ünnep előtt mennyire megemelkedik a születések száma, aztán az ünnepnapok alatt mennyire visszaesik, amikor a

szülészek nyaralnak, pihennek. Az egész egy születésindító szer kérdése, aztán a picik itt maradnak a gyermekgyógyászok nyakára.

Az új jogszabály szerint az orvosok közül egyedül a szülész-nőgyógyászoknak lenne lehetőségük arra, hogy egy közfinanszírozott kórházban láthassák el a magánbetegeiket is. A Magyar Orvosi Kamara közleményben jelzi, hogy a gyakorlat szégyenteljes és minden elemében rombolja a hivatást. Lantos Gabriella szerint addig, amíg az orvostársadalom más tagjai, mondjuk az onkológusok, szívsebészek ezt hagyják, nem is lesz változás.

Amíg „velük föl lehet mosni a padlót”, addig marad az az állapot, hogy –pár becsületes orvos kivételével- velejéig romlott a szülész-nőgyógyász szakma.

Már a kórlapokon is jegyzik, hogy valaki fizetős, vagy sem, melyik szülész „betege”, nem az állapota számít elsősorban, hanem a kezelőorvos lobbiereje. És most a helyzet konzerválásához állami segítség is érkezik.

Forrás: Klubrádió

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr816302020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása