CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Áradnak a csepeli hírek, de elapadt a Csepeli Hírmondó

2020. december 09. 00:02 - csú

borbely_lenard_vida_istvan_nemeth_szilard_1.PNGBorbély Lénárd jelenlegi és Németh Szilárd volt csepeli polgármester bekerítette Vida Istvánt, a Csepeli Hírmondó kiadójának főnökét, aki önként vállalta a szorítást, de már nem tud és nem is akar szabadulni belőle. A lap pont akkor nem jelenik meg, amikor a dühöngő járvány miatt a legnagyobb szükség lenne a VALÓDI helyi információkra

Hangosan zúgolódott több csepeli, egyelőre főként asszony, mert miként hetek óta, úgy most sem jelenik meg a Csepeli Hírmondó. A zúgolódók szerint ugyanis a lap hiánya hátráltatja a karácsony előtti nagytakarításhoz kapcsolódó ablaktisztítást. Bezzeg...

Valamikor, még 2010 előtt, a szocialista többségű önkormányzati képviselő-testület időszakában – a nyári időszak kivételével –, hetente jelent meg a Csepel újság. Németh Szilárd korábbi polgármester a 2010-es képviselő-testületi alakuló ülésen, az „ésszel, szívvel, tisztességgel Csepelért” jelszó alatt felsorakozott Fidesz frakció egyhangú támogatásával, 2010. október 12-én, azonnal megszüntette a lapot amelynek lapcíme alatt azt olvashattuk: „A kerület közéleti lapja”. Lehet, hogy ez volt a megszüntetésének oka?

A Németh által 2011-ben létrehozott Csepeli Hírmondó lapcíme alá már ez a szöveg került: „A XXI. Kerületi Önkormányzat lapja”. Az elmúlt 10 év alatt tehát a közéleti események helyett az önkormányzatról és vezetőiről olvashattuk, először havonta, majd kéthetenként (a választások előtt hetente) az önkormányzati híreket. Közben a lap a helyi fideszes vezetés politikai szócsöve lett.

Függetlenül azonban a két lap tartalmától, irányultságától, olvasottságától és népszerűségétől, a megjelenési időtartamok közötti különbség is jól jelzi a fideszes csepeli vezetés véleményét az önkormányzati törvényben rögzített tájékoztatási kötelezettségről. Most például négy hét szünetet tartanak a lap szerkesztői, miközben az elmúlt napokban történt, Csepellel jelenével és jövőjével kapcsolatos eseményekre, vitákra való önkormányzati reagálások rendre elmaradtak.

Az egyre jobban terjedő koronavírus miatti fertőzöttségi és halálozási mutatók alakulása vagy a kijárási tilalom helyi hatásai is indokolták volna a lap december 2-i megjelentetését, még akkor is ha a csepeliek jelentős része, a lap egyoldalú, ellenzékellenes beállítottsága miatt, el sem olvassa. Ez nem pénzügyi kérdés, ennyire becsüli a Borbély Lénárd vezette önkormányzat a korrekt tájékoztatás jelentőségét, fontosságát. 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2216321116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása