CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Meddig marad a lom Csepelen? Csak álom a lomtalanítás januárban?

2021. január 07. 00:02 - csú

szemet_az_amk-nal_szemethegy-2020-12-28-kda.PNG"Elfogadhatatlannak tartom, hogy szerte Csepelen ilyen látvány fogadja a polgárokat. Ezek a képek egyébként Reggel és az Óvoda utcában készültek, az ÁMK környékének képviselőjeként pedig arra kértem a Városgazdát, hogy, bár nem feltétlenül az ő feladatuk, de ha tehetik, segítsenek az itt lakóknak és szállítsák el a lomokat mihamarabb -írja saját közösségi oldalán .Kovács Dávid Attila, a csepeli önkormányzat független képviselője, majd így folytatja:

"Tudom, hogy ez egyébként egész Csepelen probléma, aminek az oka elsősorban a kerületünkben idén elmaradt hagyományos lomtalanítás (gyűjtőpontos volt, de az finoman szólva is alacsony hatékonysággal működött).

Ezért december 28-án a lomtalanítást végző FKF Zrt-t is megkerestem, hisz az ígéret nyár végén úgy szólt, hogy Csepelt és azt a másik négy kerületet (XII., XV., XXII., XVI.), ahol idén szintén elmaradt a lomtalanítás előre fogják majd venni 2021-ben.

Azt a tájékoztatást kaptam, hogy valóban ez a terv. Azonban január 11-ig, ameddig - jelen információink szerint - biztosan tartanak a szigorú COVID-ellenes intézkedések még a tervezés szintjén sem fognak foglalkozni a lomtalanítással, mert

annyira nagy a bizonytalanság e téren. Arra is rákérdeztem, hogy hányadik helyre fogják Csepelt rangsorolni, amire azt a választ kaptam, hogy úgy volna logikus, ha a lakosság száma szerinti sorrendben kezdődne majd 2021-ben a lomtalanítás.

Ha ez így lesz, akkor a fenti négy kerület lakosságszámát figyelembe véve Csepel a XV. kerület mögött a második helyen kell majd legyen, azaz valamikor jövő február-márciusban sorra kellene kerüljön. Reméljük így lesz, addig is bízom benne, hogy segíteni fog a Városgazda annak érdekében, hogy Csepel ne lomosan, szemetesen fogadja az új esztendőt."

Forrás: Kovács Dávid Attila Facebook oldala

Fotó: a szerző Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2016368474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása