CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az előválasztásokra gyűjtik az energiát a magyar ellenzéki pártok

2021. február 10. 00:01 - csú

elovalasztas-2019_nyar_1.PNGKét éve Budapesten és több városban nagy sikere és ellenzéki haszna volt az előválasztásnak. Az idén hasonlót szerveznek, de már a 2022-es  országygyűlési választásra készülve. egyelőre még teljesen nyílt a versenyzők mezőnye...

Az ellenzéknek, ha hat pártot együtt nézünk, van némi előnye, és az stabilnak is tűnik a legutóbbi közvéleménykutatás alapján. A Republikon Intézet külön-külön nem tartotta különösebben fontosnak az ellenzéki pártok támogatottságát vizsgálni, mert ennek egyelőre nem lett volna sok értelme.

Ahogyan Virág Andrea elemző kifejtette a Klubrádióban, az ünnepek utáni időszak körülbelül olyan, mint a nyári uborkaszezon. Csend van. Akkor lehet számítani érdekes adatokra, ha az ellenzéken belül elindulnak az előválasztások. Pillanatnyilag a

Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció a legerősebb az ellenzéken belül, 11 százalékkal, a Momentum a második, majd a Jobbik és az MSZP jön. Ez a sorrend most azért nem igazán érdekes, mert ha jönnek az előválasztások, azok egész más adatokat hozhatnak. Fontos még, hogy a felmérés szerint a választók harmada bizonytalan, nem tudja, hogy melyik pártra szavazzon. Ha ebből a táborból sikerül megnyernie egy jelentősebb csoportot egy pártnak, már jobb helyzetbe kerül.

Virág Andrea szerint nagyon lényeges lesz a Fidesz szempontjából az, hogy miként sikerül megszervezni a koronavírus elleni tömeges oltást. Az erősen befolyásolhatja a szavazók hozzáállását.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4116415294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása