CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Minek nézik a csepelieket a szerecsenmosdatók?

2021. március 29. 00:02 - csú

galvani_hid-metszet.PNGEz az ember hülyének néz bennünket! - mondja a szomszéd, miközben arról tájékoztat, hogy Vitézy Dávid facebook bejegyzésében arról elmélkedett, hogy milyen jó lesz Csepelnek a Galvani híd! Hát körülbelül akkora hatása lesz, mint a belvárosi Semmelweis utcaiak életére a Baross téri felüljárónak! - Folytatja felháborodottan.

Tényszerűen igaz, hogy Vitézy a csepeliekre vonatkoztató kedvező hatásokat emlegette írásában. Az is igaz, hogy a kerület belvárosától kilométerekre, a Fővárosi Szennyvíztisztító tövében épülő híd nem sokat segít az immár évek óta katasztrofális kerületi közlekedésen. A Dél-Budapesten, és a hozzá kötődő agglomerációban élő és közlekedő emberek számára ez a híd nem könnyíti meg jelentősen a közlekedést nem csökkenti a dugók számát és nem rövidíti (lehet, hogy növeli) az egymás elérésének időtartamát, Ezért van az, hogy az itteniek úgy vélik: nem sokkal fog többet jelenteni, mint halottnak a szenteltvíz.

Természetesen a korábbi VEKE aktivista Vitézy is tudja, hogy állítása nem igaz, de a

populista propaganda elvárása, és a megfelelési-kényszer, belőle is kikényszerítette ezt a valótlanságot (marhaságot). Már magában az gyanús, ha több százezer, - a dologban érintett - embernek kívülről (Vitézynek) kell megmondania, hogy nekik valójában mi is a jó!

A nemzettel oly szívesen konzultálóknak soha eszükbe nem jutna, hogy valós kérdések eldöntése előtt konzultálnának azokkal az érintett csoportokkal, régiókkal, akiket, (és amelyeket) a döntések hatása a leginkább érint. Így aztán – szokásuk szerint - Csepel, Ferencváros, Pesterzsébet, Soroksár, de még Budafok és Újbuda lakóinak sem kérték a véleményét a döntések meghozói, hogy a szólamokban nekik szánt híd, hol szelje át a Dunát! Persze (Vitézy rólunk feltételezhető véleményével ellentétben) mi sem vagyunk naivak!

Tisztába vagyunk vele, hogy azért nem kérdeztek minket, mert tudták a válaszunkat! Most Vitézy kapta a feladatot, hogy kezdjen bele a „szerecsenmosdatásba”. Csak abban reménykedhetünk, hogy nem jókedvvel csinálja!

HORVÁTH GYULA

Forrás: a csepeli szerző facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3316472502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása