CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki kaszálhat nagyobbat a csepeli napközis tábor építésén?

2021. április 13. 00:02 - csú

napkozis_tabor_ok_2021-03-21-i_allapot_ok.PNGA Kis-Duna-parti tarvágás után itt egy  titok. Mennyibe fog  kerülni valójában a napközis tábor? Nem kellene pályázatot kiírni, hogy jelentkezzen  az, aki eltalálja a  végső  összeget? Továbbá: hogyan lehetséges, hogy az ismeretlen módon kiválasztott vállalkozók  már a szerződések megkötése előtt elkezdhették a munkát? Mikor kívánják minderről tájékoztatni a csepelieket és a képviselő-testületet?

Havonta kapjuk a hírt a csepeli napközis tábor építéséről a Csepeli Hírmondóban. A február 24-i számban még csak épül, márciusban már „Jól halad az építkezés”, írta a Csepeli Hírmondó március 24-i számában, a csepeli napközis tábor kapcsán. Négy évvel a fővárosi önkormányzat TÉR-KÖZ pályázatán – a tábor komplex megújítására –, nyert összeg kihirdetése után! https://www.csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/9983-ujabb-ter-koz-projektek-fovarosi-tamogatassal-csepel-palyazott-es-500-millio-forintot-nyert  A pályázaton egyébként a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Ház teljes felújítására, illetve a napközis táborra összesen 500 milliót nyert a kerületi önkormányzat.

Borbély Lénárd polgármester az újjáépített Rákóczi Kert átadásakor, 2019 áprilisában, közölte: a létesítmény kialakítását 550 millió forintból(!) valósította meg a kerület, ebből 190 millió volt a fővárosi támogatás.

https://www.csepelivaroskep.hu/hirmondo/2019/04/25/csepeli-hirmondo-x-8-szam/ A korábban jóváhagyott 500 milliós támogatási összegből tehát 310 millió maradt a napközis táborra.

https://www.budapestdialog.hu/dialogs/napkozis-tabor-komplex-megujitasa/blog_posts/tervek-99ca241e-8150-4247-be31-5fc3da2c414a

Van azonban néhány furcsaság ami miatt

fontosnak tartottam a téma áttekintését. Az építkezés tavaly év végén kezdődött. https://horizontglobal.com/epul-a-napkozis-tabor-csepelen/ A csepel.hu-n elérhető dokumentumok szerint az Önkormányzat mint megrendelő/építtető két céggel kötött vállalkozási, illetve kivitelezési szerződést. A Csepeli Városgazda Zrt.-vel az I. ütem (Főépület kialakítása kivitelezési munkálatai) megvalósítására szerződött, 329.750.000.- Ft+ÁFA nagyságú vállalkozói díj ellenében, míg a II. ütemre az IP.PLANET Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel szerződött, (az egyéb építőipari kivitelezési tevékenységek és szerelések elvégzésére), összesen 204.783.137.- Ft+ÁFA összegben. A beruházás teljes költsége tehát ~ 668 millió forint lesz, azaz 358 milliót kell saját forrásként hozzátenni az elnyert 310 millió nagyságú pályázati összeghez. Kérdés csak az, hogy mi indokolta/indokolja ezt a hatalmas önrészt? Mennyivel és miért növekedtek az eredeti tervekhez képest a napközis tábor költségei? Melyik ütem megvalósításán lesz nagyobb nyereség: a saját cég vagy a külső cég „kaszálhat” többet a szerződésekkel? Lehet, hogy a végén még a 668 millió is kevés lesz? Talán ezért tervezett a polgármester az idei költségvetésbe a „Napközis tábor komplex megújítása” pályázathoz önerő címen több mint 772 millió forint önerőt?

https://csepel.hu/anyagok/dokumentumtar/Testuleti_anyagok/2021/PM/2_2021_R_2021._evi_koltsegvetes.pdf 

Akkor most mennyibe fog  kerülni a napközis tábor? Nem kellene pályázatot kiírni, hogy ki az, aki eltalálja a napközis tábor végső bekerülési összegét?

Már csak egy megjegyzésem van. A fenti dokumentumok szerint az építkezés „tavaly év végén” kezdődött. A Csepeli Városgazdával az I. ütemmel kapcsolatos szerződést idén február 16-án, a másik, külső vállalkozóval a II. ütem szerződését február 2-án írták alá. Az aláírt szerződések szerint a munkálatok megkezdésére a szerződések aláírását követő 5. napon lett volna csak lehetőség. Tessék mondani, hogyan lehetséges, hogy az ismeretlen módon kiválasztott vállalkozók  már a szerződések megkötése előtt elkezdhették a munkát? Mikor kívánják minderről tájékoztatni a csepelieket és a képviselő-testületet?

 

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr816498976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása