CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel támogatni fogja a ferencvárosi népszavazási kezdeményezést?

2021. április 18. 00:01 - csú

 

palkovics_laszlo_miniszter_2019_2.jpgFürjes Balázst leváltotta a kínai egyetem építésének vezényléséből, helyére a képünkön látható  Palkovics László minisztert tette Orbán Viktor. A korábbi megállapodások, ígéretek köddé foszlottak...

Helyi népszavazást kezdeményez az Észak-Csepel IX. kerületi szomszédságában épülő kínai  Fudan egyetem ügyében Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.

Amíg nem születik felelős, közös döntés arról, hogy a Fudan Egyetem új campusa megépülhet ebben a városban, Ferencváros nem fog semmilyen vagyonelemet a projekt rendelkezésére bocsátani - írja mai posztjában Baranyi Krisztina IX. kerületi polgármester.

Kijelentése azért esik különös súllyal latba, mivel a kínai egyetem európai bázisának kinézett helyszín

„Ferencváros páratlanul szép Duna-parti területe, ahová eredetileg a Diákváros északi részének épületeit - irodákat, üzleteket, kávézókat, lakásokat - terveztek a Mesterterv készítői.

Annak a 13 hektáros területnek, ahol megépülne a Fudan Egyetem, több mint a fele Ferencváros tulajdonában van és a Főváros is rendelkezik itt némi ingatlantulajdonnal.

Vagyis ezeket az ingatlanokat át kellene adnunk erre a célra” – hívja fel a figyelmet Baranyi Krisztina. Márpedig ezt nem teszik meg, erről ugyanis a Diákvárossal ellentétben nem született közös döntés

Mint írja „széleskörű, a budapestiek által is jóváhagyott felhatalmazása a Diákvárosnak és az atlétikai világbajnokság megrendezésének van”. Ezeknél nagyságrendekkel nagyobb beruházás a kínai campus, de „erről nemhogy közös döntés nem született, de el is titkolták előlünk az erről szóló államközi megállapodást, a tervek részleteit, a helyszínt, a finanszírozási konstrukciót, mindent.”

Baranyi Krisztina népszavazással kell dönteni arról, hogy odaadják-e Ferencváros vagyonát egy magánegyetemnek, amelynek költségeit még az unokáink is fizetni fogják.

A Fudan Egyetem budapesti beruházásáról, a kormány kínai érdekeket szolgáló döntéseitől a Népszava korábban több cikkben is beszámolt. Legutóbb Fürjes Balázs leváltásáról, illetve Palkovics László kinevezéséről írtunk.

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1516504680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása