CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh-Borbély kakaskodás a csepeli kiskirályságért - most a szülőotthon körül

2021. április 21. 00:02 - csú

a_volt_csepeli_szulootthon.PNGPolitikai csatározások, kormánypárti hatalmi játszmák színtere lett a volt csepeli szülőotthon, az egykori Adu-iskola. A csepeliségét fennen hangoztató államtitkár vagy nem ismeri az emblematikus létesítmény történelmét vagy szándékosan félretájékoztatja azokat, akikről azt gondolja, hogy mindent elhisznek neki...

Németh Szilárd, a Csepelen élő politikus saját fb-oldalán – mintha ő intézte volna el –, a következőt tette közzé:

„A Kormány 750 millió forintot ad a baloldal által bezárt csepeli szülőotthon felújítására és benne új gyermekszakrendelők kialakítására. Ezzel a fejlesztéssel minden csepeli család jól jár! Hajrá, Csepel!”

Akkor most kinek nagyobb a reputációja a kormánynál, Németh Szilárd honvédelmi politikai államtitkárnak vagy Borbély Lénárd csepeli polgármesternek? Ki volt, akire hallgatott a kormány illetékese, s odaadta a hatalmas összeget a kerületnek? Döntsék már el végre. Egyébként úgy véljük, a csepeliek többségét nem érdekli kettejük kakaskodása a helyi kiskirályságért, inkább arra kíváncsiak mikor lesz kész a beruházás, s valójában mennyibe fog majd kerülni a volt szülőotthon átalakítása és működtetésének évenkénti biztosítása.

Ami pedig az 1947-ben elkészült „szülőotthont” illeti, a kórház bővülését követően „Molnár Lajos igazgató irányítása idején, akkor a nőgyógyászat és a szülőotthon bekerült a kórház területére, s ott működött. Korábbi helyén pedig Podmaniczki főorvos vezetésével hospice-ellátás zajlott, egészen addig, amíg

iskola nem lett az épületből.” 

http://www.21keruleti-hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=a-csepeli-korhaz-egy-evszazada  

Dr. Molnár Lajos egyébként a rendszerváltás előtti időkben volt a Csepeli Kórház igazgató-főorvosa. Amikor bezárták az intézményt, akkor már nem szülőotthonként működött. Ezért ezúton üzenjük az államtitkárnak: mielőtt nyilatkozgat, legalább olvassa el a csepeli egészségügyi ellátás történetével foglalkozó dokumentumokat. 

Blogunk több alkalommal foglalkozott a témával, legutóbb itt: 

https://csepeliek.blog.hu/2021/04/09/mar_a_szinet_sem_birjak_csepelnek_a_hirmondo_gazdai 

Borbély úr ugyanakkor már 2019 októberében foglalkozott a felújítással, majd 2020. május 27-én a csepel.hu-nak a következőket nyilatkozta: 

„ Az Egészséges Budapest Program keretében összesen 2,7 milliárdot kapott a kerület, ehhez tett hozzá az önkormányzat 191 millió forintot. A pénzt többek között az egynapos sebészet megvalósítására, valamint az orvosi műszerpark fejlesztésére fordítják. A Csepeli Szülőotthon épülete teljes egészében megújul, és orvostechnikai, valamint informatikai eszközökkel szerelik fel.” 

https://www.csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/12839-ujabb-egeszsegugyi-beruhazas-csepelen 

Urak! Be kellene már fejezni az összevissza beszélést. Akkor most mennyit kapott a kerület az utóbbi két évben, mennyit és mire használtak fel a 2,7 milliárdból, mit akarnak csinálni a valamikori szülőotthonban, s mikor fejezik be a beruházást? 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5116501036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása