CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Személyi változások a csepeli fideszes szócsőnél, de ez titok (volt)

2021. május 07. 00:02 - csú

nyomozas_feltaras_1.PNGFolytatása következik? Az olvasóknak lennének javaslatai…Komoly változások zajlottak az előző két hét óta a Csepeli Hírmondó szerkesztőségében, amiről a lap nem ír semmit. Nyomozni kell. Mi nyomoztunk. Az impresszumig jutottunk. És láttuk, hogy nem látjuk… Két újságíró kikerült a lap készítői közül, így hét főre csökkent a szerkesztőség létszáma!

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH)  május 5-én megjelent 9. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Igaz, a polgármesteri hivatalban működő polgármesteri kabinetben 3 fős „sajtó csoport” is foglalkozik a helyi médiával. A csoportvezető rendszeresen írogat a CSH-ban. Sőt egy új szerzőt is sejtet a Csepeli Munkásotthonnal foglalkozó írás, amelyet „MK” jegyzett.

A változások okait nem ismertette, nem közölte sem a főszerkesztő, sem a tulajdonos. Miért? Így teret adtak a találgatásoknak, amelyek között, néhány olvasónk, elengedve fantáziáját, úgy véli: biztos lesz még további változás, talán még a kiadóban, a Városkép Kft-ben is… 

Egyébként minden változatlan, a lap szerkesztésének fő elve, továbbra is a kormányzati és helyi önkormányzati elvárások visszaigazolása, a hatalom kiszolgálása. Most sem kaptak teret a helyi civil szervezetek, politikai pártok másképp gondolkodó képviselői, de változatlanul nem található az összeállításban semmilyen reagálás a helyi ellenzéki médiában olvasható, a járvány kezelésével kapcsolatos kritikus véleményekre, javaslatokra. 

Véleményünk a lap néhány cikkéről:

1) 70 éves a csepeli HÉV

Blogunk több írással is emlékezett a csepeli HÉV 70 éves történetére, de a jelenlegi helyzettel és  az évek óta folyó fejlesztés kérdéseivel is.  Például:

https://csepeliek.blog.hu/2021/04/18/lehidaltunk_a_keruletvezetok_gyavasaga_megdobbento_csepelen_egy_het_aprilis_12-tol_18-ig 

A CSH évfordulós írása a rövid emlékezésen túl a kormány 2018-as határozatára hivatkozik, amely a HÉV átfogó fejlesztéséről és Kálvin térig történő bevezetésének előkészítéséről döntött. A határozat után Fürjes Balázs államtitkár 2019. januárjában „elkövetkező évek”- ről beszélt az InfoRádióban, idén áprilisban a tervezett 5-ös metró kapcsán elkezdődött próbafúrások elindításakor már azt mondta, hogy „később”, most pedig a CSH fenti cikkében idézi Vitézy Dávidot a BFK vezérigazgatóját, aki a „következő években” kifejezést használta a vonal felújításával és meghosszabbításával összefüggésben. A szómágia már rendben van, váltogatják a semmitmondást kifejező szavakat, az ígéretek végrehajtásának határidejét. Muszáj idéznünk április 18–i írásunk ideillő utolsó mondatait:”

„Egyszer, majd valamikor, a közeli vagy távoli jövőben, még a csepeliek is megélik a nagyszerű, felemelő tervek, ígéretek megvalósulását. Hogy addig mi lesz? Átszállás, esőben, hóban, fagyban, forróságban, a Kvassay hídtól a Boráros térig és tovább….” 

2) Galvani híd: közelednek az álláspontok

Blogunkban a fenti, április 18–i cikkünkben arról is írtunk, hogy a tervezett Galvani híd miatt a kerület módosítja építési szabályzatát, május 2-án-án pedig véleményeztük a csepel.hu április 29-i tájékoztatóját, amelyet a CSH most, minimális módosítással, bemásolt. 

https://csepeliek.blog.hu/2021/05/02/felnek_es_feledekenyek_csepel_vezetoi_egy_het_2021_aprilis_26-tol_majus_2-ig#more16519186 Az azóta eltelt időszakban sem tartotta fontosnak az önkormányzat vezetése, személy szerint a polgármester, hogy tájékoztassa a csepelieket arról, hogy mit képviselt  az április 27-i egyeztetésen a Galvani híd körüli vitában. Pedig valószínűleg rendelkezésre állt a csepeliek véleménye, amelyet, véljük, sok száz csepeli küldött be a csepel.hu-n április 14-én megjelent felkérésre válaszolva. Bár az akkor megjelölt véleményezési határidő (május 3.) még túl közel van, de, ha valamit akarnak, náluk semmi sem lehetetlen, még a lapzártát sem veszik komolyan.

Ezzel együtt szívesen állunk rendelkezésre, örömmel közöljük majd az építési szabályzat – Galvani híd miatti –, módosításához beérkezett lakossági véleményekről, javaslatokról készülő összegző jelentést.

3) Iskola, óvoda a nyitás után

A szerző csak a vezetői véleményeket közölte vagy közölhette. Csakúgy, mint a lap előző számában (https://www.csepelivaroskep.hu/hirmondo/2021/04/21/csepeli-hirmondo-xii-8-szam/). Hogy a pedagógusoknak, diákoknak és a szülőknek mi a véleménye, azt most sem tudhattuk meg a CSH-tól. A mostani cikk viszont elsősorban a védőoltásokkal és az érettségivel foglalkozott, lényeges konkrétumok nélkül. Így nem tudtuk meg például, hogy hol tart a csepeli iskolák pedagógusainak oltása.

Ezek szerint a vezetést, de a lap szerkesztőségét sem érdeklik a tények, az érintettek véleményei. Ami azért is érdekes, mert az iskolák, óvodák áprilisi nyitása előtt végzett közvélemény-kutatás szerint a „pedagógusok 87 százaléka nem szeretne visszatérni a tantermi oktatáshoz április 19-én - derült ki a Pedagógusok Szakszervezete és a 21 Kutatóközpont reprezentatív felméréséből, amit egy 9500 fős mintán végeztek.” https://nepszava.hu/3116214_a-pedagogusok-tobbsege-sem-tamogatja-az-aprilisi-iskolanyitast  Az akkori reprezentatív felmérés szerint a szülők 76 százaléka sem tartotta biztonságosnak az iskolák, óvodák április 19-i nyitását. 

4) Siker Varsóban

Gratulálunk a Csepeli Birkózó Club Európa-bajnoki sikeréhez. A klub elnökének Märtz Józsefnek a cikk végén közölt nyilatkozata magáért beszél. Az elnök nagy sikerről beszél, majd így folytatja: „...különös tekintettel arra, ahogyan megpróbálták lehetetlenné tenni klubunkat az év végi puccsal, amikor a fél csapatot átigazolták egy újonnan létrehozott csepeli birkózó szakosztályba.”

Ezek szerint Németh Szilárd így próbálja újjászervezni a csepeli sportot, így verbuválja a milliárdokért létrehozott birkózócsarnokába a birkózókat? Ezért nem engedi be a Csepeli Birkózó Clubot Hollandi úti birkózó csarnokába, ezért kell a CSBC-nek a Jedlik tornacsarnokában edzeni?

Mi lesz velük, ha majd egyszer valóban elkezdődik a Jedlik fejlesztése? „Csak együtt sikerülhet” nyilatkozta Németh a Csepel SC megszerzése után. https://magyarnemzet.hu/belfold/nemeth-szilard-csak-egyutt-sikerulhet-9063116/  Lehet, hogy így akarja maga alá gyűrni az egész csepeli sportot?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9016524456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása