CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ígéretekkel tele a padlás és a HÉV jövője

2021. május 13. 00:02 - csú

boraros_teri_hev-vegallomas.jpgMa már csak emlék. Az Orbán-Fürjes-Vitézy trió a Kálvin téri álmot celebrálja, de a Boráros térig sem lehet eljutni Csepelről a HÉV-vel. A százszor megismételt kormányzati ígéretekről van szó. Azokról, amelyek a hamarosan kezdődő választási kampányban újult erővel törnek majd utat maguknak, mert az újszülötteknek minden vicc új. A szómágia már rendben van, váltogatják a semmitmondást, az ígéretek végrehajtásának határidejét.

Blogunk több írással is emlékezett a csepeli HÉV 70 éves történetére, de a jelenlegi helyzettel és  az évek óta folyó fejlesztés kérdéseivel is.  Például:

https://csepeliek.blog.hu/2021/04/18/lehidaltunk_a_keruletvezetok_gyavasaga_megdobbento_csepelen_egy_het_aprilis_12-tol_18-ig 

A fideszes kerületvezetők hivatalos szócsöve, a Csepeli Hírmondó évfordulós írásában  nem sokat elevenített föl az egykori hatalmas beruházás, építkezés történetéből. A cikk rövid emlékezésen túl a kormány 2018-as határozatára hivatkozik, amely a HÉV átfogó fejlesztéséről és Kálvin térig történő bevezetésének előkészítéséről döntött. Olvasóink, persze ebből már tudjákl, hogy a százszor megismételt ígéretekről van szó. Azokról, amelyek a hamarosan kezdődő választási kampányban újult erővel törnek majd utat maguknak, mert az újszülötteknek minden vicc új

A határozat után Fürjes Balázs államtitkár

2019. januárjában „elkövetkező évek”- ről beszélt az InfoRádióban, idén áprilisban a tervezett 5-ös metró kapcsán elkezdődött próbafúrások elindításakor már azt mondta, hogy „később”, most pedig a CSH fenti cikkében idézi Vitézy Dávidot a BFK vezérigazgatóját, aki a „következő években” kifejezést használta a vonal felújításával és meghosszabbításával összefüggésben.

A szómágia már rendben van, váltogatják a semmitmondást kifejező szavakat, az ígéretek végrehajtásának határidejét. Muszáj idéznünk április 18–i írásunk ideillő utolsó mondatait:”

„Egyszer, majd valamikor, a közeli vagy távoli jövőben, még a csepeliek is megélik a nagyszerű, felemelő tervek, ígéretek megvalósulását. Hogy addig mi lesz? Átszállás, esőben, hóban, fagyban, forróságban, a Kvassay hídtól a Boráros térig és tovább….” 

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8716524484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása