CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepel látja kárát két fideszes hűbérúr hatalmi színjátékának?

2021. június 08. 00:02 - csú

borbely-nemeth_migransozott_2016-04-23-an-vagott.pngKét dudás egy csárdában: Németh Szilárd, a kerület régi polgármestere és utódja, Borbély Lénárd. 

Rosszak az értesülései, megbízhatatlanok a hírforrásai Csepel jelenlegi fideszes polgármesterének? Borbély Lénárd ugyanis gyorsan megcáfolt információt közölt június 2-án, amikor ismét találkozott a képviselő-testület frakcióinak vezetőivel, akik előtt ‑  az egyik közösségi oldal tanúsága szerint ‑ azt mondta, hogy „testületi ülések nem lesznek, mert a kormány meghosszabbította a vészhelyzetet szeptember 22-ig” https://www.facebook.com/krisztian.takacs.5667 

Rosszul tudta. Három nappal később ugyanis Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: „június 15-től az önkormányzatok a korábbi, a veszélyhelyzet előtti rendnek megfelelően ülésezhetnek.” 

https://444.hu/2021/06/05/ujra-ulesezhetnek-az-onkormanyzatok-junius-15-tol?fbclid=IwAR2f2Z8TfCrwJPKn3tHufjOtHPs5eGJ5e2AmPvutZniYWxDmbz2EXlRxDpY

Püff neki! Most mi lesz? Borbély Lénárd kénytelen lesz rövidesen képviselő-testületi ülést összehívni, ahol illik beszámolnia veszélyhelyzetben hozott önálló döntéseiről? Vagy úgy dönt, mert megteheti, hogy majd a nyár végén rántja egybe a képviselőket?

A beszámoló szerint mondott még mást is a polgármester, bár egyik bejelentés sem lehetett új az ellenzéki frakcióvezetőknek. Például: 

> Kiírták a Jedlik ügyben a közbeszerzést, „ha lesz nyertes, megkezdődhet a tervezés”. - Akkor még legalább három év. Mi lesz addig a jedlikesekkel?

> A HÉV nem fog az M0-ig menni, csak az Erdősor utcáig. - Ezt tudtuk. Azt azonban nem, hogy szerinte mikortól várható a régi HÉV vonal visszaállítása, a HÉV-pótló megszüntetése?

> „Gerincút egyelőre nem folytatódik. - Miért nem? Ki ezért a felelős? 

> „Csepel SC kiemelt kormányzati beruházás lett, és innentől Csepelnek nincs beleszólása az ott történő építkezésbe!” - Úgy hangzik, mintha nem is Borbély Lénárd mondta volna, hogy

a Csepel SC-nek az önkormányzat tulajdonába kell kerülni. A Csepel SC nem lesz a csepelieké, már most sem az-

Vajon arról is szólt a polgármester, hogy személy szerint ő, mint veszélyhelyzetben döntési jogosítvánnyal rendelkező felelős vezető, ezekben az ügyekben akart-e, tett-e/ tudott-e tenni valamit a kialakult helyzet  megoldása érdekében? 

Bezzeg Németh Szilárd kormányzati kapcsolatai, értesülései példaszerűek! Igaz, ő államtitkár, Orbán pártalelnöke, kedvenc rezsiharcosa. Szombaton az fb-oldalán, közölt is egy képet, ahol éppen Orbánnal van nagy beszélgetésben, s fölé írta: „Orbán Viktor miniszterelnök aláírta azt a kormányhatározatot, amely 2 milliárd 314 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a csepeli önkormányzatnak útépítésekre és útfelújításokra”. Hétfőn Borbély Lénárd is közölte ugyanezt a hírt a csepel.hu-n, de az alábbi magyarázattal:

„Információink szerint Borbély Lénárd polgármester és a csepeli önkormányzat hónapok óta egyeztetett a forrásról, és javarészt kész tervek vannak az aszfaltozásra váró utakra. A fejlesztési forrás azért is jól jön, mert a fővárosi vezetés szándékosan leállította az összes csepeli fejlesztést, és a fővárosi forrásokat csak balliberális vezetésű kerületekben költik el. Az összes csepeli közlekedési fejlesztés önkormányzati vagy kormányzati pénzből valósul meg. 

https://csepel.hu/hireink/fejlesztesek/item/13411-2-milliard-314-millio-forint-tamogatast-kap-csepel 

Olvasva a magyarázkodást, rögtön tudtam, Karácsony az egészért a hibás. Leállította az összes csepeli fejlesztést, minden pénzt a balliberális kerületekre költ. Nettó hazugság az egész, ráadásul az egymással harcoló két fideszes hűbéres elhallgatja az eredeti bűnt: a kormány, a veszélyhelyzetre hivatkozva jogosítványokat és százmilliárdokat vont el az önkormányzatoktól, amely összeg többségét visszacsorgatja a fideszes vezetésű önkormányzatoknak, így Csepelnek is. Borbély meg, aki egyik nap, a fideszes kampánycéloknak megfelelően teljes politikamentességet hirdet, a másik nap, Csepel érdekeire hivatkozva, elvtelenül politizál, folyamatosan támadja a fővárosi vezetést. Pávatánc ez is, csak helyi polgármesteri szinten.

A fentiek azonban azt is bizonyítják, hogy lassan kicsúszik a kezéből a kerület vezetése. A fontos döntésekbe már be sem vonják, utólagos magyarázkodásra kényszerül. Egyelőre eredménytelenül. 

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2916585576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása