CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kit tekintsünk Csepel jótevőjének a hűbéresek kerületi bunyója közben?

2021. június 15. 00:02 - csú

box_bunyo_utesvaltas.jpgAkkor most itt állunk, s akiket érdekel, lázasan kutathatják, hogy Németh Szilárdnak vagy Borbély Lénárdnak köszönheti Csepel a fővárostól elvont ~ 100 milliárdból, nagy kegyesen ide visszacsurgatott pénzt. A többség meg csak nézi a két kerületi potentát párharcát és reméli, hogy a csepeli választók jövőre véget vetnek a vircsaftnak.

Útépítéssel kapcsolatos sajtótájékoztatóról adott hírt Borbély Lénárd csepeli polgármester június 9-én, a saját fb oldalán. Erről a hivatalos szócső, a csepel.hu viszont az eddigi gyakorlatnak megfelelően, nem írt semmit.

A tájékoztatót Gulyás Gergely miniszter, Szatmáry Kristóf kormánybiztos és fővárosi kerületi, jobboldali polgármesterek tartották, valahol a XVI. kerületben. https://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel 

Az eseményről tudósító polgármester csak

képeket közölt a posztjában. A fölé írt szövegből viszont kiderül, hogy az urak bírálták Karácsony Gergelyt, amiért az „utakra szánt forrásokat … szétosztotta a balliberális kerületek között”..., s ezzel a „magára hagyott kerületekben élő embereket büntette meg..” Az emiatt elmaradt útfelújításokat „...most a kormány támogatásával” a kerület fogja megoldani. Azon túl, hogy ez hazugság, ugyanis három fideszes kerület is kapott „az utakra szánt” forrásokból, van néhány megjegyzésünk a téma kapcsán:

> Június 5-én Németh Szilárd fb oldalán közölte, hogy „Orbán aláírta azt a kormányhatározatot, amely 2 milliárd 314 millió vissza nem térítendő támogatást ad a csepeli önkormányzatnak útépítésekre és útfelújításokra.” A bejegyzés azt sugallja, hogy mindezt Németh Szilárd rendezte el.

> Két nappal később a csepel.hu közli Németh bejelentését, majd hozzáteszi: „Információink szerint Borbély Lénárd polgármester és a csepeli önkormányzat hónapok óta egyeztetett a forrásról, és javarészt kész tervek vannak az aszfaltozásra váró utakra.” Mintha Borbély intézte volna el az egészet. 

> A következő napon, a Magyar Közlöny számából kiderül, hogy a „koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése kapcsán szükséges, fővárossal összefüggő intézkedésekről” kormányhatározat született, s 8 milliárd forintot osztottak szét aszfaltozásra, 6 budapesti kerület között. A listán Csepel 2,3 milliárddal szerepel. 

> Végül, június 9-én a 444.hu cikkében lényegében ismerteti a Magyar Közlönyben megjelenteket. 

https://444.hu/2021/06/09/hat-kizarolag-fideszes-vezetesu-keruletnek-adott-utepitesi-tamogatast-a-kormany Arról nem ír, hogy sok önkormányzati szövetség, fideszes és ellenzéki polgármesterek sora követelte, adja vissza a kormány a szolidaritás címén elvont milliárdokat az önkormányzatoknak.

Akkor most itt állunk, s akiket érdekel, lázasan kutathatják, hogy Némethnek vagy Borbélynak köszönheti Csepel a fővárostól elvont ~ 100 milliárdból, nagy kegyesen, a fideszes vezetésű kerületnek visszacsurgatott milliárdokat. A többség meg csak nézi a két kerületi potentát párharcát. Remélik, hogy a csepeli választók jövőre véget vetnek a vircsaftnak. Addig a két úr hadd vitatkozzon, maguk alatt vágják a fát. Közben azért ne feledkezzünk meg arról, hogy az eredeti bűnt a kormány követte el, amikor „a veszélyhelyzetre hivatkozva jogosítványokat és százmilliárdokat vont el az önkormányzatoktól”. https://csepeliek.blog.hu/2021/06/08/csepel_latja_karat_ket_fideszes_huberur_hatalmi_szinjatekanak#more16585576  Szemben, a mintaországnak tekintett Ausztriával, amely egymilliárd euró támogatást adott az önkormányzatoknak. Ennyit a magyar állam önkormányzati politikájáról. https://hvg.hu/gazdasag/20200525_ausztria_onkormanyzat_varosok_jarvany_koronavirus 

Ui.: A hírt közölte a csepel.hu fb oldala. Érdekessége: a kép fölött a sajtótájékoztatóval kapcsolatban az szerepel, hogy „a polgármesterekkel közösen tartottak” sajtótájékoztatót. A kép alatt idézik a polgármester fb oldalán közölt ugyanazt a szöveget, amelyen a tartottak szó helyett a „tartottunk” szó olvasható. Mi lehet az eltérés oka? Akkor most ki tartotta a sajtótájékoztatót: mi vagy ők? Tényleg lényegtelen kérdés vagy mégis mutat valamit a polgármester személyiségéről?

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8216593828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása