CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

84 éves történet: „Életveszélyes a kerékpár-közlekedés a Gubacsi-hídon”

2021. július 10. 00:02 - csú

gubacsi_hid_felhokkel_rozsda_marja_nem_ragyog_9.PNGA fotó 21. századi, A Friss újság 20. századi sorai csaknem nyolc és fél évtizedesek:  "A Csepel-szigetre vivő Gubacsi-híd útteste rossz és elhanyagolt. Ötezer kerékpáros munkás jár át rajta, de állandóan életveszedelemben forognak a gidres-gödrös úttesten."

Csepel községben panasznapot tartott a Friss Újság. Beszéltünk a 37 ezer . lakosú nagyközség minden rendű és rangú emberével,akik a következő sürgősen orvoslandó panaszokat adták elő: … Az autóbusz 20percenkint közlekedik, indítsanak járatokat legalább 10 percenként. A HÉV-villamosok háromnegyed-egyórás időközökben való indítása is tarthatatlan. Tessék a járatokat sűriteni. Amikor a BART-ot át­vette a Beszkárt, azt remélték,hogy a menetirányt úgy változtatták meg. hogy a csepeli Csillagtelep is közlekedéshez jut végre.

A királyerdői települést is autóbuszhoz kell juttatni.  Ma több mint egy óra hosszáig gyalogolnak a munkások és iskolás gyermekek, amíg elérik a HÉV-állomást. Csillagtelep útjai járhatatlanok.

A Királyerdőt parcelláztató vállalat ' Ígért közműveket. utakat stb.-t, de mindennek az ígéretnek a beváltása egyre késik, amit azzal indokolnak, hogy

itt vezetik majd keresz­tül a kispest—pestszenterzsébeti átemelőcsatornát. Ezt a kérdést végre dűlőre kell vinni. De Csepel lakossága máris tiltakozik az ellen,hogy a község 800 ezer pengővel járuljon hozzá a két és félmilliós költségekhez, mert a csatorna Kispest és Pestszenterzsébeti érdekeit szolgálja csupán.

Csepel-sziget déli részével egészen Szigetszentmiklósig meg kell teremteni azautóbusz-közlekedést. Közvetlen autóbuszjáratot kér a lakosság Pestszenterzsébetre és Kispestre.

A Csepel-szigetre vivő Gubacsi-híd útteste rossz és elhanyagolt. Ötezer kerékpáros munkás jár át rajta, de állandóan életveszedelemben forognak a gidres-gödrös úttesten.

 Csepel és Budafok között motoros hajójáratot sürget a lakosság. mert a mai kompközlekedés nem megfelelő.

A közérdekű súlyos panaszokra ezúton hívjuk fel az illetékesek

figyelmét.

Forrás: Friss Újság 1937. április 8.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr816617690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása