CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli szemmel a tálcán kínált vakcináról

2021. július 12. 00:02 - csú

kinai_vakcina_talcan.jpgNemrég egy csepeli orvosi rendelőben jártam, ahol tálcákon sorakoztak a kínai vakcina kötegek – írja közösségi oldalán megjelent posztjában Horváth Gyula, majd így folytatja az oltóanyag lakossági fogadtatásával kapcsolatban szerzett tapasztalatait:

Az orvos adná, de a kutyának se kell! A magyarok inkább a Pfizert szeretnék, ami azért nincs elegendő mennyiségben, mert a NER, az egyik részét lemondta az EU-nál, a másik részét meg elajándékozta.

Így valószínűleg a Ford féle gyakorlat honosodhat meg nálunk is. (Ford, a T-modellnél azt mondta minden színigényt ki tudnak elégíteni, ha mindenki feketét rendel).

 A média hirdetésekben hallható, hogy

minden oltási igényt kielégítenek! Azt nem írták oda, - de a gyakorlat mutatja - ha oroszt, vagy kínait kér.  Pedig a nyugati vakcina olcsóbb is, és Európában elfogadottabb is! Ezt a tesó (ez a külügyér szóhasználata) ingyen odaadta a cseheknek, akik köszönettel elfogadták. Ez a (szerintem buta) gesztus nem csak egészségügyileg, de gazdaságilag is nagy hátrányt okozott hazánknak!

A hírekből tudhatjuk, hogy Csehországban éppen mostanában bizalmatlansági indítvány következtében a bukás határára került Babis miniszterelnöksége. A válság a járvány kezelésével, az oltással, és a vakcinákkal hozható kapcsolatba.

Nem kizárt, hogy Szijjártó Péter külügyér, (a saját szóhasználatát idézve) a tesó ezzel a gesztussal akart segíteni, annak a hasonszőrű kollégának, akinek a keze a magyar NER gyakorlattal megegyezően, erősen maga felé hajlik.

Forrás: Horváth Gyula közösségi oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1216586468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása