CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Valami lesz a Kvassay hídon túl…?

2021. augusztus 11. 00:02 - csú

hev_sin_fektetes_a_kvassay_hidon_tul_boraros_ter.jpgArkagyij Rajkin hetvenes évekből származó örökbecsűje a csepeli HÉV-nél is időszerű: valami van, de nem ez az igazi! A csepeliek tömegközlekedését már több mint egy éve megnyomorító HÉV-nél élet jelei mutatkoznak.

Úgy látszik, hogy a kormányzat - a fővárosi vezetés harcosságának, és a csepeli közélet hangosságának köszönhetően - mégis csak helyreállítja a gyorsvasúti összeköttetést Csepel HÉV végállomás és a Boráros tér között.

Az arra járók láthatják a sínfektetési munkálatokat és az új áteresz megépítését. Az állványerdő alatt sejthető betonkolosszus egyben nagy valószínűséggel az atlétikai stadion bejárata is lehet majd. Ez, nem messze van attól a helytől, ahol a HÉV megépítése óta lejárat és áteresz volt a Duna parti hajóállomásra.

Az idősebbek emlékezhetnek rá, hogy a Duna extrém magas vízállása idején ezt a HÉV alatti átereszt lezárták, mert

a hajóállomást elöntötte a víz.

hev_ateresz_epites_2021-08-08.jpgA hozzá nem értő, de mélységesen aggódó szemlélődő meg úgy látja (a képen) hogy az atlétikai stadion mintha túl mélyre került volna.

Ez bizonyára csak látszat, mert a magyar vízügyi szakemberek vannak olyan jók és alaposak, hogy a tervek szintmagassági meghatározásakor az árvízveszély kérdését is kiemelten, és megnyugtatóan kezelték. Persze, csak akkor, ha a döntések az ő kezükben és nem a fideszes politikai nacsalnyikok kezében van. Sajnos ez utóbbira azonban van esély! Akkor pedig az aggodalomra is!

HORVÁTH GYULA

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7916655836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása