CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az életét áldozta Csepelért, de ma méltatlanul bánnak az emlékével

2021. augusztus 17. 00:02 - csú

kormos_laszlo_siremleke_a_csepeli_temetoben_-2021-07_horvath_gyuszi_fotoja.jpgKormos László csepeli fiatalember volt! Azon kevesek közé tartozott, akik a magyarországi nyilasuralom alatt fegyverrel szálltak szembe a terrorral. Ebben a fegyveres harcban lelte halálát a Táncsics Mihály utcában, (a Munkásotthonnal szemben). Az igazi csepeli mártírnak  méltatlan körülmények között, elhagyatottságban rejtőzködik a sírja a Csepeli Temető bejáratánál

Antipatrióták. Többször jeleztem már, hogy Csepel mai vezetői érzelmi kötődöttség hiányában kalandorok. Patriotizmusukat (úgy, mint valószínűleg politikai helyfoglalásukat) sokkal inkább az anyagi lehetőségek csillogása, a luxusautóik kényelme, semmint elvi, történeti Csepel-kötődésük határozza meg.

Számtalan dolog van, amit ennek az állításnak az alátámasztására fel lehet hozni, és korábban már fel is hoztam. Most csak maradjunk a közpénzből ráfordított százmillióknál, amiket ide nem tartozó, csepeli kötődéssel nem rendelkező, emberek emlékére állítottak. (Urmánczinak, Brennernek, Wassnak és Popieluszkonak)

Tavaly, halottak napja előtt egy félnapi munkával, feleségemmel tisztítottuk meg a Csepeli Temetőben Kormos László sírját. A bejáratnál lévő sírt úgy kellet kibányászni az elburjánzott növények közül, az

odahordott szemét alól.

Kormos László csepeli ember volt! Azon kevesek közé tartozott, akik a magyarországi nyilasuralom alatt fegyverrel szálltak szembe a terrorral. Ebben a fegyveres harcban lelte halálát a Táncsics Mihály utcában, (a Munkásotthonnal szemben).

Kormos László sírjának takarítása után felhívtam utódomat, Ábel Attila alpolgármestert, és kértem, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a mártír sírjának gondozására. Meg is ígérte.

„Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó.” Nem tartották be.

Kormos Lászlónak az igazi csepeli mártírnak továbbra is elhagyatottságban, és méltatlanságban rejtőzködik a sírja a Csepeli Temető bejáratánál. Urmánczi, és társai emlékhelyei pedig kiemelt figyelembe, és kiemelt összegekkel jelzik, hogy itt nem a mártírságról, még csak nem is Csepelről van szó.

Itt bizonyára Németh Szilárd útmutatása alapján a fasisztoid ideológiához egyre inkább hasonlító megközelítésről, és jelkép-rendszerről, az ehhez kapcsolódó emlékhelyekkel alátámasztott ráhangolásról van szó!  A mi pénzünkön!

forrás: HORVÁTH GYULA (Facebook)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3216637966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása