CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elfújja a szél a Daru-dombról?

2021. szeptember 03. 00:02 - csú

augusztus_20_monostori_ferenc_homokszobrasz_alkotasa_a_daru-dombon_-2021.PNGCsepelen azt találgatják, hogy kinek az arcvonásairól mintázták Szent Istvánt homokból? A megrendelőket kicsit se zavarja, hogy első királyunk alakjáról, arcberendezéséről egyetlen történelmi emlék sem maradt fenn. Ráadásul jönnek az esők, meg az őszi szél. Ez úgy elviszi majd mintha  ott sem lett volna. Csak a tetemes kiadás marad...

Borbély Lénárd egymagában úgy döntött, hogy Csepelnek nincs is másra szüksége augusztus 20 alkalmából, mint egy homokból vájt szent Istvánra. A döntés megértéséhez az embernek irtózatosan meg kell erőltetnie a fantáziáját. Sokféle összefüggés nüánsznyi rétegződéséből kell előkaparnia az értelmezhető, és a döntést alátámasztó szilánkokat. A szerencséseknek aztán összeáll-, a szerencsétleneknek pedig nem áll össze a kép.

Vannak olyanok, akik a szoborállítással kapcsolatban a Fidesz által a kerületre erőltetett gyakorlatot alkalmazva azt keresik vajon ez a szobor kire is hasonlít? Tehetik, mert ez a szobor nem az országalapító király eszmeiségével az együttélésre, befogadásra és a toleranciára intő gondolataival foglakozik, hanem a mostani politikai kurzus hatalmának fennmaradását van hívatva szolgálni. Így aztán

kicsit se zavarja őket, hogy szent István alakjáról, arcberendezéséről egyetlen történelmi emlék sem maradt fenn. 

Mivel az eszmeiség megjelenését kizárták, csak egy elképzelt személyről, vagy egy élő emberről formálhatja a készítője. Kezdeményezett már a Fidesz Csepelen híreszteléseket arról, hogy egy szobor melyik személyre hasonlít. Ismerősöm, - aki maga is a találgatásokban látja értelmét az alkotásnak – azt mondta: - Ez a szobor Borbélyra nem hasonlít, Némethez meg sovány. Ábel, az arcberendezése okán teljességgel kizárt. Morovik elképzelhetetlen!

Pákozdi maradt, ahogy előbúvik a homokból!

A homokbucka a nyári melegben egy darabig megmarad. Később azonban jönnek az esők, meg az őszi szél. (kutyákat hagyjuk) Ez úgy elviszi majd mintha soha ott se lett volna. Ez nem nagyon sérti pákozdi imázsát, viszont nagyon sérti szent István emlékét. Csak a tetemes kiadás marad majd meg a közpénzeket elszámoló okmányokban hosszú évtizedeken keresztül, amire aztán tényleg lehet alapozni!

HORVÁTH GYULA

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4416668178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása